Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tervetuloa Ponihaan tallille!

 • Hoitajien omiin päiväkirjoihin pääsee nykyään vaan kaappien kautta (:
 • Seuramestaruuksiin pohjustuvat rataharjoitukset maaliskuun viimeinen päivä, tervetuloa mukaan myös ulkopuolisetkin! Paljon erilaisia luokkia, jopa ilman satulaa mentävä! Kerharilla myös myynnissä heppakamaa ja kisaporukalla sitten rakennellaan esteet aamulla, tervetuloa! :)
 • Vanha tuttumme Lauri palasi Ponihakaan luotettavaksi tuntiratsuksi :)
 • Tehokurssi toukokuussa, tervetuloa mukaan!
 • LEIRILISTAT 2012 ovat saapuneet! Jokaiselle neljälle leirille otetaan maksimissaan kahdeksan tyttöä mukaan, mutta poikkeuksiakin tehdään jos jollekkin tulee paljon suosiota.  Tervetuloa myös ulkopuoliset! 

___________________________________________________

Ponihaka on rauhallinen ponitalli, jossa nimensä mukaan suurinosa on poneja. Talli pyörii pääasiassa hoitajien ansiosta, jotka jaksavat poneja liikuttaa. Tallillamme järjestetään aika paljon alue - ja seurakisoja, eikä sen suurempia. Talvisin enimmäkseen maneesikisoja. Ponihaassa on myös vaihtelevaa toimintaa vuodenajasta riippuen, esimerkiksi talvella on hiihtoratsastusta, keväällä merkkikokeita, kesällä uimme hevosten kanssa lammessa, järjestämme monia kisoja ja pidämme leirejä, syksyllä taas on aika maastopainoitteista, kuten maastotaitokisat ja maastoestekilpailut. Valmennuksiakin on ja ratsastustunnit ovat käynnissä arkipäivisin, lauantaina on vapaapäivä sekä rästitunnit, sunnuntai on varattu seurankilpailuihin,valmennuksiin ja yksityistunteihin.

Täysihoitoon, joka tulee yksityisille hevosille ja tietenkin tuntsareille, kuuluu ruokinta kolmasti päivässä, toiveiden mukaan joko tuorerehua tai kuivaa heinää sekä kaura, ohra tai prix, tarhaus päivittäin klo 7.00-16.00 sekä karsinoiden siivous. Yksityishevosten ja -ponien omistajilla on myös erinomaiset mahdollisuudet osallistua tallilla pidettäviin valmennuksiin niin koulu- kuin esteratsastuksessakin. Tallilla järjestetään aktiivisesti myös kilpailuita ja tallillamme asuvat hevoset ja ponit käyvät ahkerasti alueen kilpailuissa.

Talli I:

(tuntihevoset)

Iso tuntiponitalli on puinen, punainen rakennus, jossa on erillinen talli yksityisille. Ovet ovat ruskeaa puuta ja ikkunat ovat reunustettu valkoisella. Tallinovien molemminpuolin on pitkät puiset penkit joiden yläpuolella valkoiset nailon-narut esimerkiksi suojien kuivattamiseen. Suoraan avoimista ovista pääsee harmaa pohjaiselle tallikäytävälle, jonka vasemmalla puolella on ilmoitustaulu. Edessä Lätyn ja Ponin karsinoiden välissä on kuivauskaappi, vesihana, juoksutusvälineitä ja muuta tarpeellista. Oikealle käännyttäessä näet tallikäytävän ja jälleen oikealla on ovi satulahuoneeseen. Satlarista löytyy nimikkokylttien alta jokaiselle omat suitset ja pidikkeeltä satula. Satlarin ikkunassa on vihreävalkoruudulliset siistit verhot, jonka alta löytyy mukava sohva. Toisesta päädystä löytyvät hoitajien kaapit, joiden ovet on varustettu hoitsun ja hoitajan nimellä, kuvalla ja mahdollisesti ruusukkeilla. Kun lähdetään toiselle tallikäytävälle, sen perällä on ovi joka johtaa katoksen omaiseen välitilaan, jossa on kuitenkin sama katto kuin tuntiponitallissa. Välitilasta pääsee yksityistalliin, jossa on suoraan oikealla satulahuone. Satlarista löytyy yksityishevosten varusteet ja omistajien kaapit.

Talli II:

(pienet ponit, yläkerrassa leiritilat)

Pikkuponitalli on samanlainen punainen rakennus, kuin isokin talli. Oven vasemmalta puolelta lähtee portaat leiritiloihin. Oikealla puolella on kolme valkoista tukipolppaa leiritilan kuistia varten, ja ihan reunassa on puruvarasto, jonka yksi seinistä on auki kenttään päin, eikä sinne ole erillistä ovea. Talliin sisään mentäessä vasemmalla on pikkuponien ajokärryt, kuivausnauru suojille ja huoville sekä muuta tarpeellista. Oikealle lähtee karsinakäytävä, jossa asustelee Ponihaan pienimmät ratsut. Käytävän perällä on rehuvarasto, jossa on ruokatarpeet jokaiselle ponille. Reharista löytyy kaurat, myslit, öljykanisteri, prixit, kuiva- ja esikuivaheinät, vitamiinilisät sekä pellavat. Leiritiloihin siirryttäessä nousemme valkoiseksi maalatut portaat ylös, avaamme oven josta pääsee eteiseen johon jätetään kengät siistiin riviin. Eteisestä pääsee suoraan olohuoneeseen, jossa on matto, mukava sohva, pöytä sekä pikkukeittiö. Sohvan yläpuolella on suuri ikkuna, josta on hyväjosta on hyvä näköala kentälle ja tallipihaan. Ikkunan vieressä on ovi, josta pääsee pienelle, puiselle kuistille. Leiritilojen olohuonetta käytetään myös kerhohuoneena, seinillä on kuvia enimmäkseen kilpailuista ja tallin poneista. Olohuoneen ympärillä on ovia majoitushuoneisiin, joita on kokonaisuudessaan viisi kappaletta. Yhteen huoneeseen mahtuu 2-5 tyttöä, kaksi kunnollista sänkyä, yksi sängyksi levitettävä sohva kahdelle ja yksi varapatja. Jokaisessa huoneessa on myös pöytä, vessa ja suihkut. Tilat ovat kesäisin leirien ja kurssien käytössä.

 • tekstit:  Saara
 • grafiikka: Saara
 • logo: Lotta
 • seura: poniratsastajat  sitara
 • tuntihevoset:   Saara  
 • ponihaka on virtuaalitalli
 • kaikenlainen kopiointi kielletty (:
 • yhteistyössä: KorpilahtiRoleg, Nexti (3/5)

Terveisin Saara & ponit

©2019 Ponihaka - suntuubi.com