Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Ramona

 •  nimi: Ramona
 • lempinimi: Mona
 • ikä: 2.8.2006
 • rotu: Risteytysponi
 • säkä:  140
 • sukupuoli:  tamma
 • omistaja:  Ponihaka
 • hoitaja:  Eveliina
 • valmentaja:  Anniina Pelto
 • koulutustaso:  He: HeB  Re: 110cm

 Luonnekuvaus:

Yleisesti Mona on todella taidokas, yritteliäs ja herkkä nuoriponi, joka oikein ratsastettuna voi yltää mihin vaan. Sopii kuin valettu kokeneelle kisaajalle, joka haluaa kehittyä ja valmentautua.

Ratsastettaessa Mona on hieman kuuma, mutta tottelee erinomaisesti taidokasta ja kevyttä ratsastajaa. Tamman selkään voisi laittaa aloittelijankin, joka osaa pitää ponia käsissään, mutta pyöreää muotoa tai erikoisempia tehtäviä on turha hakea, siksipä Mona tarvitsee taitavaa ratsastajaa. Ramona menee koulua hienosti muodossa ja peräänannossa nuoresta iästä huolimatta, sekä osaa kaikki avot ja sulut kunhan ponia osaa kunnolla ratsastaa. Monalla on tahdikas ravi, hyvin työstämällä siitä saa pehmeää ja tasaista. Esteillä tamma kuumuu helposti, mutta ei silti lähde käsistä ja hyppytyyli on kevyt. Poni menee yli melkeinpä kaikenkorkuisista esteistä, mutta erikoisemmilla esteillä sitä saa kannustaa pohkeella ja äänellä, jotta se uskaltaa hypätä eikä kiellä, joka on kuitenkin harvinaista. Monalta ei kovin usein mitään pukkeja nähdä, koska se on ratsastaessa kuitenkin yleisesti rauhallinen. Maastossa tamma tykkää päästellä, muttei riitäydy kovin herkästi.

Hoidettaessa Mona on oikein kiltti ja mallikelpoinen, sitä uskaltaa pienetkin tulla silittelemään ja harjailemaan. Tamma nauttii paljon huomiosta, mutta ei jaksa seistä kauhean kauaa samassa paikassa vaan alkaa sähläilemään omiaan, kuten vaikka pesupaikalla saattaa tiputella tavaroita hyllyilytä pelkästä mielenkiinnosta ja hoitaessa tykkää seilata tai kutitella hoitajaa turvallaan, siksipä se kannattaa aina laittaa kiinni riimunnarulla ja vetosolmulla karsinan seinään. Taluttaessa Mona on oikein leppoisa, eikä lähde vetämään pitkin ruohopuskia vaan pysyy nätisti hoitajansa vierellä. Irtohypytys on tamman mielipuuhaa, se lähtee aina innoissaan kohti esteitä ja pukittelee minkä kerkeää. Poni pääseekin sen 120cm irtohypyttäessä, eli potentiaalia löytyy estepuolelta vaikka mihin!

Muuta muistettavaa:

 • estetunneille jännesuojat kaikkiin jalkoihin.
 • alle +10 keltaruudullinen fleece-loimi, alle +4 vaaleanpunaraidallinen toppaloimi kaulakappaleella
 • talvella jos maa on jäässä, ulos putsit ja jännesuojat kaikkiin jalkoihin.
 • ratsastukseen martingaali ja esteille panssarivyö.

 

Ruokapäiväkirja:

Klo 7.00:  1,2kg kuivattua heinää, 1 litra kauraa ja 0,2 litraa Speed Power - energian täydennys rehua, 0,25 litraa prixiä

Klo 12.00:  2kg kuivaheinää ja 1 litra prixiä

Klo 15.00:  magnesiumia, 0,20 litraa melassia, 2dl pellavaa, Chevinal Plus - vitamiini ja hivenainelisää, 1 dl kauraa ja 1 kg kuivaheinää

Klo 20.00:  2,3kg kuivaa ja esikuivattua heinää, 1 litra kauraa, 0,2 litraa Racing Power - energian täydennys rehua

 

SUKUTAULU 

I. Mokless

ii.  Damoksell Iii. Figaro
Iie.  Selina
Ie.  Miinu Iei.  Tiger
Iee.  Melinda
E.  Moona II Ei.  Fiidus Eii.  Pokeri
Eie. Frida
Ee.  Moona I Eei. Dandee
Eee.  Moona

 

Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Eveliina

24.02.2012 14:28
Lämminhenkiset kilpailut ystävänpäivänä <3
24.2.2012

Tänään oli siis kilpailut ja mun mielestä ekaks kerraks meni tosi hyvin! :) Saatiin siis 56% tulokseks ja rata meni hyvin :) Pysähdyksissä oli vähän ongelmia ja muutenkin poni oli aikasta innokas. Mutta hyvin siis meni (sanottu jo :D) eikä muita ongelmia ollu. Käytiin vielä pikku maastolenkki radan jälkeen ennen kun palkintojen jaot oli :) Voisin kokeilla hyppäämistä jossain vaiheessa tässä lähiaikoina kun oon vaikka pari kertaa vielä maastoillu ja vääntäny koulua :) Ilman satulakin joskus vois koittaa mutta ne on tulevaa ne :) Ens kerralla voisin kokeilla vähän maastoilla ja tuolla pellolla laukkailla ja muuta kivaa tehä vaikka jonkun muunkin hoitajan kaa :)

Tästä kisa-tarinasta itessään tuli ihan huono ja tönkkö, ainakin huonompi kun se edellinen, toivottavasti se silti kelpaa! :)

Nimi: Eveliina

18.02.2012 17:23
Ramona & Eveliina - 新しい友達
18.2.2012

Mun ja Ramonan eka tapaaminen meni siis hyvin. Kilpailut oli siinä seuraavaksi vuorossa joten valmistelin ratsastuksen jälkeen poniani kisakuntoon eli tein letit, harjasin huolellisesti jne. Käytiin maneesissa ratsastelemassa ja kehiteltiin kaikkea työstöä mutta voltteja pää-asiassa sunmuita. Laukkaakin kokeilin ja totisesti ihastuin Monaan! :) Kilpakentille seuraavaksi siis!

Nimi: Saara

28.01.2012 09:46
Tämä on siis Monan henkilökohtainen hoitopäiväkirja, johon tulee merkintä aina kun olette tehneet ponin kanssa jotain :)
Päivikseen merkitään päivämäärä, sekä mitä olette yhdessä tehneet ja mahdollisia lisätietoja, miltä tuntui, menikö hyvin?

--.--.2011 maasto/koulu/esteet/ajo/valmennus/tunti/kisat
muuta?

©2019 Ponihaka - suntuubi.com