Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Ponihaan Laurent

 

 • nimi: Ponihaan Laurent
 • lempinimi: Lauri
 • ikä: 10.8.2005
 • rotu: Newforest
 • säkä:  143
 • sukupuoli:  ruuna
 • omistaja:  Ponihaka
 • hoitaja:  Sosse
 • valmentaja:  Anu Pulkkinen
 • koulutustaso:  He: VaB  Re: 100cm

 

 Luonnekuvaus:

Yleisesti Lauri on mukava ratsastaa sekä hoitaa ja uskomattoman hieno oikeanlaisella ratsastajalla, etenkin koulupuolella.

Ratsastettaessa Lauri on oikein simppeli kaikinpuolin alkeistunneilla, mutta ruunasta tulee aina kokeneilla ihan eri hevonen, herkkä ja todella osaava. Poni ei vedä hernettä nenään jos joku sattuu sitä liian lujaa raipalla pamauttamaan, mutta ei kuitenkaan pidä siitä ja liian kovista avuista se ei enään kuuntele. Lauri on todella näppärä koulussa, kun sitä osaa ratsastaa oikein poni menee todella kauniissa ja pyöreässä muodossa melkeinpä mitä vain mitä ratsastaja pyytää. Ruunalla on tasaisen pyöreät askellajit, ja se tykkää kaikista eniten laukkailusta jonka vuoksi energisenä siinä on hieman pidäteltävää, etenkin esteillä innostuessan. Laurin hyppytyyli on todella pyöreä ja pehmeä, ruuna ponnistaa aika läheltä ja korkealle jonka vuoksi siihen saattaa olla alkuun hieman vaikea mukautua. Ruuna pääsee hyvin korkeitakin esteitä, kunhan sille antaa tilaa hypätä ja pohkeilla kannustaa. Maastossa poni on oikein kiltti, eikä lähde käsistä vaikka pellolla innostuu toden teolla, ja saattaa jopa nähdä muutamat pukitkin.

Hoidettaessa Lauri on oikein lempeä, koko perheen taputeltava suloinen poni. Lauri tykkää olla huomion keskipisteenä, mutta satulavyön kiristyksestä tai kylmistä kuolaimista poni ei tykkää yhtään, ja saattaakin hieman näykkiä. Varmalla ja reippaalla hoitajalla tätä ongelmaa ei kuitenkaan ole, vaan poni ottaa tyytyväisenä kuolaimet kuin kuolaimet suuhunsa eikä vyön laitossa ole mitään erikoisuuksia. Late tykkää paljon herkuista ja muistakin palkinnoista sekä ruuasta ylipäätään, jonka vuoksi se koputtelee kaviollaan karsinan ovea ruoka-aikaan. Lauri on kiltti taluttaessa, eikä se lähde vetämään pitkin ruohopuskia.

Muuta muistettavaa:

 • estetunneille jännesuojat kaikkiin jalkoihin.
 • alle +10 siniharmaaruudullinen fleece-loimi, alle +4 siniraidallinen, Laurin nimella varustettu toppaloimi kaulakappaleella
 • talvella jos maa on jäässä, ulos mustat eskadonin putsit ja jännesuojat kaikkiin jalkoihin.

 

Ruokapäiväkirja:

Klo 7.00:  1kg esikuivattua heinää, 1 litra kauraa ja 0,2 litraa Speed Power - energian täydennys rehua, 0,2 litraa prixiä

Klo 12.00:  1kg kuivaheinää ja 1 litra kauraa

Klo 15.00:  magnesiumia, 0,20 litraa melassia, 2dl pellavaa, Chevinal Plus - vitamiini ja hivenainelisää, 1 dl kauraa ja 1 kg kuivaheinää

Klo 20.00:  2,3kg kuivaa ja esikuivattua heinää, 1 litra kauraa, 0,2 litraa Racing Power - energian täydennys rehua. Talvella voi antaa pari kuusenoksaa.

 

SUKUTAULU 

I.  Ronehorne

ii.  Geldus Iii. Hunvis
Iie.  Dana
Ie.  Helga Iei.  Boris
Iee.  Galin
E.  Stablus Ei.  Blacky Eii.  Stunky
Eie.  Beeda
Ee.  Shannon II Eei.  Wilpert
Eee.  Shannon I

 

Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Saara
Kotisivut: http://ppponihaka.suntuubi.com/

06.02.2012 19:44
Tämä on siis Laurin henkilökohtainen hoitopäiväkirja, johon tulee merkintä aina kun olette tehneet ponin kanssa jotain :)
Päivikseen merkitään päivämäärä, sekä mitä olette yhdessä tehneet ja mahdollisia lisätietoja, miltä tuntui, menikö hyvin?

--.--.2011 maasto/koulu/esteet/ajo/valmennus/tunti/kisat
muuta?

©2019 Ponihaka - suntuubi.com