Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

POHJAPIIRRUSTUKSET:

• Pikkutalli II ~ Isotalli I ~ Tallialue •

Tallin I karsina järjestys;    

 1. Poni
 2. Turpo
 3. -
 4. Pesukarsina
 5. Lauri
 6. Lätty
 7. Baltsu
 8. Alma
 9. Curre
 10. Paavo
 11. Patu
 12. Fränk
 13. Eetu
 14. Delhi

Tallin II karsina järjestys;

 1. -
 2. Waltsu 
 3. Mira
 4. pesukarsina
 5. Mona
 6. Lore
 7. Macy
 8. -

Yksityistallin karsinajärjestys;

 1. Seppo
 2. Vertti
 3. Cora
 4. Wintiö
 5. -
 6. pesukarsina

Talli I:

(tuntihevoset)

Iso tuntiponitalli on puinen, punainen rakennus, jossa on erillinen talli yksityisille. Ovet ovat ruskeaa puuta ja ikkunat ovat reunustettu valkoisella. Tallinovien molemminpuolin on pitkät puiset penkit joiden yläpuolella valkoiset nailon-narut esimerkiksi suojien kuivattamiseen. Suoraan avoimista ovista pääsee harmaa pohjaiselle tallikäytävälle, jonka vasemmalla puolella on ilmoitustaulu. Edessä Lätyn ja Ponin karsinoiden välissä on kuivauskaappi, vesihana, juoksutusvälineitä ja muuta tarpeellista. Oikealle käännyttäessä näet tallikäytävän ja jälleen oikealla on ovi satulahuoneeseen. Satlarista löytyy nimikkokylttien alta jokaiselle omat suitset ja pidikkeeltä satula. Satlarin ikkunassa on vihreävalkoruudulliset siistit verhot, jonka alta löytyy mukava sohva. Toisesta päädystä löytyvät hoitajien kaapit, joiden ovet on varustettu hoitsun ja hoitajan nimellä, kuvalla ja mahdollisesti ruusukkeilla. Kun lähdetään toiselle tallikäytävälle, sen perällä on ovi joka johtaa katoksen omaiseen välitilaan, jossa on kuitenkin sama katto kuin tuntiponitallissa. Välitilasta pääsee yksityistalliin, jossa on suoraan oikealla satulahuone. Satlarista löytyy yksityishevosten varusteet ja omistajien kaapit.

Talli II:

(pienet ponit, yläkerrassa leiritilat)

Pikkuponitalli on samanlainen punainen rakennus, kuin isokin talli. Oven vasemmalta puolelta lähtee portaat leiritiloihin. Oikealla puolella on kolme valkoista tukipolppaa leiritilan kuistia varten, ja ihan reunassa on puruvarasto, jonka yksi seinistä on auki kenttään päin, eikä sinne ole erillistä ovea. Talliin sisään mentäessä vasemmalla on pikkuponien ajokärryt, kuivausnauru suojille ja huoville sekä muuta tarpeellista. Oikealle lähtee karsinakäytävä, jossa asustelee Ponihaan pienimmät ratsut. Käytävän perällä on rehuvarasto, jossa on ruokatarpeet jokaiselle ponille. Reharista löytyy kaurat, myslit, öljykanisteri, prixit, kuiva- ja esikuivaheinät, vitamiinilisät sekä pellavat. Leiritiloihin siirryttäessä nousemme valkoiseksi maalatut portaat ylös, avaamme oven josta pääsee eteiseen johon jätetään kengät siistiin riviin. Eteisestä pääsee suoraan olohuoneeseen, jossa on matto, mukava sohva, pöytä sekä pikkukeittiö. Sohvan yläpuolella on suuri ikkuna, josta on hyväjosta on hyvä näköala kentälle ja tallipihaan. Ikkunan vieressä on ovi, josta pääsee pienelle, puiselle kuistille. Leiritilojen olohuonetta käytetään myös kerhohuoneena, seinillä on kuvia enimmäkseen kilpailuista ja tallin poneista. Olohuoneen ympärillä on ovia majoitushuoneisiin, joita on kokonaisuudessaan viisi kappaletta. Yhteen huoneeseen mahtuu 2-5 tyttöä, kaksi kunnollista sänkyä, yksi sängyksi levitettävä sohva kahdelle ja yksi varapatja. Jokaisessa huoneessa on myös pöytä, vessa ja suihkut. Tilat ovat kesäisin leirien ja kurssien käytössä.

Yleistä: 

Meillä on kaksi erillistä pesukarsinaa, toinen pikkuponitallissa numero 4 ja isossa tallissa numero 6 yksityispuolelta. Myös isontallin päädystä löytyy pesuletku. Maneesi talveksi ja kuumilla kesäpäivillä se on ihana viilennys. Omistamme kentän (32x50) Maastot lähtee kentän ja maneesin välistä. Maastoesteet on nimetyllä reitillä "syysmaassa" ja lähellä sijaitsee myös joki, missä voi uskaliaat ratsastajatkin uida hevosen kanssa.

 

 

 

 

 

 

Maastoesterata:

Pellolta eteenpäin, alkaa tavallaan soikean muotoinen rata, joka palaa samaan paikkaan. Esteet järjestyksessä;
1. kaatunut puunrunko (hieman laho mutta toimiva)
2. aita jonka molemmilla puolilla pienet katajat (uusi aita ja pienen kuusen näköiset pensaat sivuilla)
3. vallihauta (maahan kaivettu pitkä kuoppa)
4. rengaseste (autonrenkaita kasassa)
5. lastaussilta (normisilta rakenteelta, pienempi vaan)
6. portaat (puinen korotus mutta pohja nurmea, kolme porrasta, tasanne ja kolme alas)
7. kumpareet (kuusi kumparetta, eli pieniä kukkuloita peräkkäin)
8. pölkkytrippeli (puunrunkoja kolme peräkkäin vaakasuunnassa, ei kuitenkaan kovin pitkä)
9. vesieste (ei käytössä talvisin! Pieni "hyppyri" josta laskeutuminen veteen)
10. aalto-vesimelooni sarja (elikkä normaali kenttäeste, aallon muotoinen ja sininen, sivuilla isot vesimelonin puiset puolikkaat)
11. havukataja-aita (pieni kasvuisia katajia ym. rivissä)

Eli kokonaiset 11 estettä tuolla samaisella radalla, korkeus vaihtelee n. 40cm - 90cm, esteet voi myös kiertää jos poni ei esim. pääse niin korkealle (:

 

©2019 Ponihaka - suntuubi.com