Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Ballerina

 

 • nimi: Ballerina
 • lempinimi:  Baltsu
 • ikä: 19.6.2001
 • rotu: Risteytysponi
 • säkä:  140.5
 • sukupuoli:  tamma
 • omistaja:  Ponihaka
 • hoitaja:  Anni
 • valmentaja:  Anu Pulkkinen
 •  koulutustaso:  He: HeB  Re: 100cm

  

 Luonnekuvaus:

Yleisesti Baltsu on kiltti, ja upea ratsastaa jos vaan jaksaa työskennellä tuloksen eteen.

Ratsastettaessa Baltsu on mukava ja tasainen. Sillä on kivat askellajit, varsinkin laukka on todella kiva istua. Oikeanlaisella ratsastajalla Baltsu voi hypätä korkeammallekkin kuin metrin. Esteillä poni voi olla aika itseppäinen, mutta ei siltikään ole kova suusta, joten tammaa on helppo ohjata esteeltä toiselle. Kisoissa se saattaa hermostua, mutta yleensä jännittyneisyys laantuu paikan tultua tutummaksi. Koulussa Baltsu on normaali tuntiponi, eli ei osaa mitää laukkapiruetteja, mutta jos osaa hakea vähän vaativimpiakin harjoituksia, poni kyllä tottelee. Ballerina on helppo asettaa ja se taipuu kivasti. Tammalla on oikea estetykki, sillä se vaan kiitää esteiden yli. Oikeanlaisella istunnalla vauhtia voi hillitä, sillä ponilla on aina välillä 'jarrut hukassa'.

Hoidettaessa Ballerina on kiltti, eikä ikinä pure. Joskus huonoina päivinä, joita on todella vähän, saattaa poni yrittää uhitella, mutta ei oikeasti tee mitään. Baltsu tykkää ylimääräisestä huomiosta, ja rapsutuksista. Hijaisessa aamutallissa se pystyisi seisoa harjattavana vaikka kuinka kauan, mutta liiasta lässytyksestä se hermostuu. Taluttaessa Baltsu on kiltti, saattaa tulla vähän taluttajan edelle, mutta ei ryöstä tai tallusta takana.

Muuta muistettavaa:

 • estetunneille jännesuojat etusiin, ja pintelit takasiin. Koulutunneille riittää pelkät pintelit joka jalkaan.
 • alle +10 oranssikeltainenruudullinen fleece-loimi, alle +4 vaaleanpunaliilaraidallinen, Baltsun nimella varustettu toppaloimi kaulakappaleella, jossa on sisällä teddy-karva vuori.
 • talvella jos maa on jäässä, ulos mustat eskadonin putsit ja jännesuojat kaikkiin jalkoihin.
 • Häntäremmi isoille esteille, ja isojen esteiden jälkeen blue lotionia.
 • Valkoinen romaani ratsastettaessa.
 • Talliin ruskearuudullinen vohveliloimi, johon tulee kiinnikkeeksi tummanruskean loimivyön.

 

Ruokapäiväkirja:

Klo 7.00:  1kg esikuivattua heinää, 1 litra kauraa ja 0,2 litraa Speed Power - energian täydennys rehua, 0,2 litraa prixiä

Klo 12.00:  1kg kuivaheinää ja 1 litra kauraa

Klo 15.00:  magnesiumia, 0,20 litraa melassia, 2dl pellavaa, Chevinal Plus - vitamiini ja hivenainelisää, 1 dl kauraa ja 1 kg kuivaheinää

Klo 20.00:  2,3kg kuivaa ja esikuivattua heinää, 1 litra kauraa, 0,2 litraa Racing Power - energian täydennys rehua. Talvella voi antaa pari kuusenoksaa.

 

SUKUTAULU

I.  Berlando

ii.  Landorell Iii. Landorols
Iie.  Dorella
Ie.  Bella Iei.  Bernando
Iee.  Ella II
E.  Riina II Ei.  Calypso Eii.  Calandore
Eie.  Callme
Ee.  Saderina II Eei.  Sasha
Eee. Rinasa I

 

Vieraskirja  1  2  3  4  5  > [ Kirjoita ]

Nimi: Anni

18.03.2012 09:21
17.3.2012 Harri Niemisen estevalmennus 80-100cm & luento!

Mentiin siis tänään Harri Niemisen estevalkkaan Baltsun kanssa, johon kuului vielä luentokin! Käsiteltiin ekaksi hevosen ruokintaa, sen jälkeen aktiivista treenausta kisaavalle hevoselle. Opin tosi paljon myös asioita joita voin hyödyntää Baltsun kanssa :) Mentiin sit laittaa poneja kuntoon, koska oltiin ekassa ryhmässä. Laittelin Baltsun käytävällä ja mentiin verkkaamaan kentälle. Tein ihan perusjuttuja, laukanvaihtoja ja vähän kaaria, ympyröitä ja sellasia. Baltsu oli hienona taas jälleen! Mentiin sitten maneesille ja otettiin heti jo tehtävää. Meillä oli kaksi estettä oikealla pitkällä sivulla, pysty ja okseri. Pituushalkaisijalla oli kolme, eka lyhyellä sivulla pituussuunnassa oli pysty jossa oli palikat alla, toisena oli aalto ja kolmantena toisella lyhyellä sivulla oli ihan normi. Mentiin sit ensiks pieniä ristikoita, eka tehtävä oli laukkaa pääty-ympyrällä ja siitä otettiin mukaan ristikko, sekä myöhemmin okseri ristikkoina. Baltsu meni kivasti, taipu ja oli muutenkin pehmee :) Mentiin sitten vähän pidempää rataa ja lopuksi 70-100cm kunnon 8 esteen rata. Ei tiputuksia, pari kolahdusta mutta nekin mun omia mokia, hienoin poni!
Pesin sitten tallissa hiet pois ja laitoin linimentit, jätin Baltsun karsinaan lepäilemään ja mentiin vielä kattomaan muita valkkaryhmiä.

31. päivä on rataharjoitukset, Baltsun kanssa osallistuttiin 50cm ilman satulaa ja 90-100cm :) Sitä odotellessa!

Nimi: Anni

18.03.2012 09:06
15.3.2012 Koulutunti heB-vaB

Mentiin tänään pitkästä aikaa kunnon koulutunnille! Meitä oli vaan neljä, joten päästiinkin tekemään tosi tehokkaasti jokainen :) Baltsu oli sisällä, joten laittelin sen kuntoon karsinassa ja lähdettiin sitten maneesille. Ilma oli todella huono, loskainen, sateinen, taivas oli pilvessä ja kaikkea muuta, katolta ei onneksi tippunut lumia, joten kaikki ponit olivat ihan fiksusti. Tehtiin alkuun omaa verkkaa ravissa, tein ite paljon vasta-asetuksia ja muutamat suunnanvaihdot, jotta sain Baltsusta tasasen molemmille puolille. Mentiin sit kaikki keskiympyrälle, jossa piti ottaa mahdollisimman aktiivista mutta hidasta ravia, eli koottua. Sain välillä kutitella takajalkoja mukaan raipalla, mutta muuten tamma meni kuin unelma, etujalat näkyivät ryntäiden alta ja olisin pystynyt kävelemään vierellä :) Nostettiin sitten yksitellen laukkaakin ja sama juttu laukassa. Baltsu oli vielä paljon parempi laukassa! Ihana. Laukkailtiin vielä heti rennolla ohjalla uralla, Baltsu tosiaan nautti siitä kun se sai venyttää rennosti askeltaan ja mennä pitkänä. Tässä oli meidän tunnin tehtävä, "Tulette vasemmassa kierroksessa ensin laukkavoltin lyhyelle sivulle, sitten pitkänsivun puoleen väliin ravissa, S kirjaimesta käännätte kentän keskelle, laitoin tähän pituushalkaisijalle pituussuuntaan nämä kaksi tötsää, joiden väliin teette siis ravista pysähdyksen. Jatkatte R kirjaimeen josta suunta vaihtuu oikeaan. Tästä jatkatte puolirataleikkaan E kirjaimeen ja teette sitten lyhyellä sivulla laukkavoltin, jonka jälkeen tulee siirtymä käyntiin. Kulman jälkeen nostatte taas raviin ja sama tehtävä jatkuu." Meillä meni Baltsun kanssa toi ihan superhyvin, saatiin hyvä kulmia, huolellisia pysähdyksiä ja muuta mukavaa :)
Viimeisenä tultiin kokorataleikkaata keskiravissa, sai myös ottaa siihen mukaan avoa jos halusti. Kokeiltiin sitten Baltsun kanssa tuota avo juttua, ekalla kerralla meni ihan mettään mut toisella niin hienosti! Otettiin sit letkeetä ravia ja käynnit > poni talliin.

Nimi: Anni

18.03.2012 08:52
Ponihaassa oli lomaa 1-15.3 :)

Nimi: Anni

27.02.2012 17:20
27.2.2012 Estetunti 80cm, kisajunnut

Oltiin siis tänään Baltsun kanssa estetunnilla, meitä oli viitisen samassa ryhmässä, mutta silti aika hyvin päästiin hyppäämään. Tunnin aiheena oli suhteutettu linja. Laittelin Baltsun käytävällä, harjasin tällä kertaa oikein huolellisesti ja selvittelin jopa hännän & harjankin! Lähdettiin sitten porukalla maneesille 25 yli, kun puolelta alkoi tunti.
Meillä oli yhdellä sivulla pysty - yksi laukka - ristikko-okseri - kolme laukkaa ja okseri, toisella vaan pysty ja pituushalkaisijalla vinolla linjalla pysty, lyhyellä sivulla taas oli yksi puomi. Aloiteltiin sillä, että verkattiin itsenäisesti ravissa ponit kuntoon. Itse tein paljon voltteja & suunnanmuutoksia, jolloin saan Baltsusta hyvin pehmeän. Tein vähän avoa sekä pohkeenväistöä, niiden jälkeen siirryttiinkin jo laukkatehtäviin, jossa piti tulla puomin kautta voltti. Baltsulla ja mulla ei oikeestaan ollut tässä mitään ongelmaa, poni toimi yksinkertaisesti sanottuna :D Tultiin sitten puomia ja sarjaa siihen perään pari kertaa aina kun oli tilaa ja sitten aloiteltiin hyppäämään suht pitkää rataa. Baltsu oli ihan innoissaan ja hyppi kaikki kunnon mahavaralla, teki hyvää olla pitkästä aikaa myös tunnilla, sillä saatiin paljon vinkkejä taas jatkon kannalta :)
Tallissa pesaisin (yllätys yllätys..) taas koko ponin kun oli mennyt hikeen ja annoin sitten ruuat!

Meillä on 17. päivä 70-100cm estevalmennus täällä kotona, 31. päivä on rataharjoituskisat, joihin mennään luokat ristikko-50cm ilman satulaa sekä 90-100cm :)

Nimi: Anni

27.02.2012 17:11
20.2.2012 MAASTOSSA ♥

Pääsin jo aikaiseen tallille koeviikkojen vuoksi, jotenka päätin sitten lähteä maastoon kun kerrankin päästiin valosalla liikkeelle, eikä kyllä olla oltukaan pihalla pitkään aikaan :)
Kävin hakemassa Bullan sisään tarhasta, toinen oli ihan kummissaan että mitä me nyt jo mennään kun yleensä on ollut jo niin myöhä, voi toista :D Laittelin sen siinä sitten käytävällä kuntoon ja sain mukaani vielä patistettua uuden hoitajamme, Even, mukaan meille maastoseuraksi Monalla, joka saisi vähän kirittää Baltsua nopeilla & pitkillä askelillaan. Lähetiin sit laukkasuoralle päin, pellolla tein vaan ihan perustuuppailua eli parit lävistäjät keskiravissa, pohkeenväistöä ja laukassa vähän matkaa avoa, ei mitään oikeaoppista mutta sinne suuntaan ainekin! Baltsu oli tosi kiva, pehmeä ja muutenkin hyvin kuulolla. Jatkettiin sitten käynnissä laukkasuoralle, kun saatiin ponit verkattua pehmeiksi. Baltsu oli ihan fiiliksissä ja päästiin pari kertaa jopa Monan ohitse! Tamma pinkoi niin lujaa kun jaloistaan pääsi, eikä oikein antanut sanoa mitään vastaankaan :D Laukattiin sitten se 5km pätkä kokonaan, sen jälkeen ponilla oli kyllä puhti loppunut ja hiet pinnassa, joten ravailtiin hölkötellen takaisin että sai vähän vielä rentoutua eikä siirtyä heti kävelemään :)
Tallissa pesaisin kunnolla ja kylmäsin jalkoja, varmuudeksi laitoin myös kylmäkääreet & linimentit, sekä kokeilin jänteitä kosteuden varalta mutta mitään ei onneksi ollut. Jätin sitten ponin karsinaan lepäilemään, josta se vietiin vielä illalla takaisin pihalle riehumaan.

Nimi: Anni

27.02.2012 16:36
16.2.2012 Estetreeniä, 60-110cm :)

Oltiin tänään Aukun kanssa vahvasti sitä mieltä, että pitää hypätä. Nytkun tytöllä oli Macyn kanssa kesäkuuhun asti aikaa treenailla ennen varsan syntymää päätimme hyppiä tänään oikein kunnon korkuisia esteitä, käytiin siis rakentamassa meille maneesin kunnon jumppa pituushalkaisijalle, sekä pari muuta ristikkoa uralle.
Hain Baltsun samaa matkaa talliin ja laittelin siinä käytävällä sen kuntoon, hienosti oli taas vaikka sähelsikin omiaan :D
Aloitin alkuverkoilla, eli ihan kaikki askellajit läpi ja rennoksi. Baltsu oli tosi hyvällä päällä, sopivan energinen mutta työstämisen jälkeen ihanan pehmeä. Aloittelin raviavoilla, joilla sain etupäätä vähän kevyemmmäksi. Laukkailin muutamat ympyrät ja aloin tulla ristikoita ensin ravista sisään. Pidin laukan koko ajan tosi lyhyenä, Baltsu oli ihan innoissaan ja imi _paljon_ esteelle, mitä ei yleensä tee niin vahvasti.. Päästiin kuitekin tosi hyviin tuloksiin jumpalla, puomi-ristikko-2 laukkaa- 60cm -ristikko ja 3 laukan päässä 110cm. Hienosti meni! Loppuverkkailin sitten ihan normisti, > poni talliin > ruuat.

Nimi: Anni

12.02.2012 11:35
12.2.2012 Koulua sivuohjilla

Tiistaina on koulukisat, joten niihin vähän treenailtiin sitten kunnon ottein tänään :)
Kävin hakemassa Baltun pihalta ja varustin sen karsinassa, kun käytävällä oli vähän tungosta ponikoululaisten vuoksi. Bulla oli tosi nätisti, tehtiin kanssa vähän venytystemppuja :D
Mentiin sitten Sofian & Alman kanssa kentälle, koska maneesissa siis oli ponikoululaiset tunnilla. Otin alkuun ihan normaalia aktiivista käyntiä kunnon pyöreässä muodossa, työskentelin paljon siksak väistöillä pituushalkaisijalta uralle ja takaisin, sillä niitä tulisi B merkkiin etuosa uraa seuraten. Treenasin isoja laukkaympyröitä, lävistäjiä ja lopussa ravisiirtymä jne. merkin asioita ;) Baltsu toimi tosi hyvin, sain lisäykseenkin näppärästi eroa normaaliin harjoitusraviin, poni oli hienona! Laukannostoihin täytyy vielä kiinnittää huomiota, että se lähtee hyvin takaata rullaamaan, muuten sain oikeastaan hiottua ohjelman asiat kunnolla läpi, ja jäi hyvä fiilis molemmille :)
Tallissa laittelin sille ruuat valmiiksi ja jätin syömään!

Nimi: Anni

07.02.2012 14:08
7.2.2012 Ilman satulaa tuuppailua.

Menin tänään ihan illasta tallille, jotta päästiin maneesiin menemään tuntien jälkeen. Talli oli siis luonnollisesti täynnä, kun estetunnilta tuleva porukka oli laittelemassa ponejaan pois, joten itse varustin Baltsun sen karsinassa.
Mentiin sitten maneesille, jossa annoin ponin kävellä Veeran ja Patun vieressä muutaman kierroksen, aloin sitten keräilemään ohjia ja ottamaan ponia kuulolle. Tein ihan ensin hieman väistöjä, uralta pituushalkaisijalle ja takaisin. Baltsu oli tosi hyvän tuntuinen melkeinpä heti, meni kauniisti pyöreään muotoon ja piti ponimaisen reippauden askellajeissa. Otin käynnissä vähän takaosakäännöksiä voltin kääntöpisteissa, kunnes siirryin raviin ja tein samaa. Kun olin tyytyväinen, siirryin ratsastamaan väistöjä seinää vasten eli takaosa uralta sisälle. Baltsu väisti tosi hienosti pienistäkin avuista isot ristiaskeleet, sai siis tästä paljon kehuja :) Tein laukassa aika paljon kaaria ja mutkia, vähän kahdeksikkoa ja sellaista taivuttelua, voltteja vasta-asetuksella jne. Poni oli kiva ja laukka pyöri hyvin, mutta oli silti tosi pehmeää. Otin loppuun vielä ravailut ja käveltiiin loppukäynnit vuorostaan Aukun ja Macyn kanssa, jonka jälkeen vein Baltsun talliin syömään iltaruokia :)!

Nimi: Anni

07.02.2012 14:02
1.2.2012 ESTEVALMENNUS b-taso

Oltiin siis tänään Anu Pulkkisen estevalkassa, meni tosi näppärästi ja luulen että luotto poniin on entisestään kasvanut :)!
Laittelin Baltsun kuntoon käytävällä, vaikka olikin aika ruuhkaista poni vain katseli ympärilleen eikä tehnyt mitään turhuuksia. Menin sitten verkkailemaan, meillä meni noin 30 minuuttia ja sain tamman hyväksi sekä läpi, joten jäin kävelemään muiden vielä verkkaillessa kunnolla. Tein itse avoja, väistöjä, kaaria, voltteja, laukkakahdeksikkoa ja paljon suunnanmuutoksia, Baltsu oli hienona;)
Valmennuksessa mentiin ensin ilman jalustimia aika pitkään sellaista kavalettisarjaa sekä kahta innariristikkoa, Baltsu meni aika hyvin, se tajusi heti ekalla kerralla että mennään ravissa eikä laukassa! Hypittiin sitten jalustimilla ensin noin 4 esteen osia aina vuorotellen, kunnes tultiin koko rata, noin 10 estettä. Baltsu oli super, mitään ei tippunut ja pari kolahti, hieno♥
Annoin tallissa melassia ja laitoin linimentit!

Nimi: Anni

28.01.2012 13:33
28.1.2012 Yksityinen koulutunti B-A! *kunnon tarina*

Menin tallille jo aika aamusta, laittelin siellä ponin rauhassa kuntoon Lätyn ja Paavon karsinoiden välitilassa. Baltsu oli tosi väsyneen olonen, mutta piristy siinä heti kun aloin laittelemaan sille varusteita päälle kun tiesi että nyt ollaan menossa, hassu :D
Saara oli sitten laittanu pitkälle sivulle tarhan puolelle neljä tötsää. Kävelin alkukäynnit ja aloin sitten tekemään väistöjä sekä taivutteluja. Baltsu kokosi ittensä tosi näppärästi kun ratsastin sitä pohkeella ylös, saatiin myös hyvät väistöt ja tehtävät sujuivat muutenkin aika kivasti. Ravissa mentiin avoa ja sulkua vuorotellen, sekä tein jokaisen tötsän ympärille aina voltin, eli neljä peräkkäistä volttia, Baltsu oli tässä tosi hyvä, taipui nätisti ja muutenkin oli kevyt. Yhtenä tehtävänä hain avon käynnissä, laukannosto ja avoa laukassa muutama askel kunnes taas käynnissä avo ja siitä nosto jne. Tehtiin sitten tuo sama mutta vaan sulun kanssa, meni molemmat yllättävän hyvin ;) Vikana mentiin laukassa kokorataleikkaata ja uralle aina vaihto, eipä oikeestaan mitään tositosi ihmeellistä tehty, mutta oli kyllä tositosi hyödyllinen tunti! Vein sitten eteenalas ravien jälkeen ponin talliin, huuhtaisin hiet pois ja jätin sen karsinaan :)

Keskiviikkona on se valmennus, sitä ennen menen ilman satulaa maastoon ja hyppään varmaan jotain pientä samana päivänä, täytyy katsoa vielä :)

©2019 Ponihaka - suntuubi.com