Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Ponihaan

Alma

 •  nimi: Ponihaan Alma
 • lempinimi: Alma
 • ikä: 2.12.2003
 • rotu: Risteytysponi
 • säkä:  140
 • sukupuoli:  tamma
 • omistaja:  Ponihaka
 • hoitaja:  Sofia
 • valmentaja:  Anniina Pelto
 • koulutustaso:  He: HeB  Re: 100cm

 

  

  

 

 Luonnekuvaus:

Yleisesti Alma on värikäspersoonainen, erittäin hyvin hyppäävä reipas poni. 

Ratsastettaessa Alma on osoittanut taitonsa esteillä, se on hypännyt jopa 110cm irtona, ja sillä on kisattu metrin luokissa. Alma on todella reipas, ja ravikin mukavoituu hitaamman vauhdin myötä, eli jos tamman saa pidettyä hitaassa tempossa, harjoitusravi on yksi tallin mukavimmista. Koulussa Alma on koulutettu tuntihevoskäyttöön, mutta osaa enemmän jos sitä pyydetään. Tamma voi heittää pari pukkiakin jos turhautuu. Tamma nauttii maastossa kävelystä, ja innostuukin aina pellolla. Alma on maastovarma, eli se ei säiky mitään pieniä ääniä. Poni asettuu ja taipuu kauniisti, ja se tykkää laukata, mutta nostoissa saattaa tulla helposti paikallaan hyppyjä, jos ei osaa antaa kaulalle tarpeeksi tilaa tai antaa helliä apuja, sillä poni on todella herkkä.

Hoidettaessa Alma on kiltti, joskus vähän saattaa jekkuilla, mutta ei pure. Ponineiti ei millään jaksaisi kävellä taluttajan takana, vaan seuraakin aina vieressä tai menee edellä. Alma on seurallinen, joten se tykkää jos sitä tullaan rapsuttelemaan tai moikkaamaan tarhaan, etenkin tutun ihmisen tamma tunnistaa jo kaukaa. Taluttaessa poni kulkee varmana vierellä, eikä säiky tai laahaa perässä. Alma ei pullistele, ja satula menee muutenkin ongelmitta selkään. Suitsetkin poni antaa laittaa normaalisti, mutta ei avaa suutaan jos kuolain on kylmä.

Muuta muistettavaa:

 • estetunneille jännesuojat etusiin
 • alle +10 keltaruudullinen fleece-loimi, alle +4 vaaleanpunaraidallinen toppaloimi kaulakappaleella
 • talvella jos maa on jäässä, ulos putsit ja jännesuojat kaikkiin jalkoihin.
 • ratsastukseen martingaali

 

Ruokapäiväkirja:

Klo 7.00:  1,2kg kuivattua heinää, 1 litra kauraa ja 0,2 litraa Speed Power - energian täydennys rehua, 0,25 litraa prixiä

Klo 12.00:  1kg kuivaheinää ja 1 litra prixiä

Klo 15.00:  magnesiumia, 0,20 litraa melassia, 2dl pellavaa, Chevinal Plus - vitamiini ja hivenainelisää, 1 dl kauraa ja 1 kg kuivaheinää

Klo 20.00:  2,3kg kuivaa ja esikuivattua heinää, 1 litra kauraa, 0,2 litraa Racing Power - energian täydennys rehua

 

SUKUTAULU 

I. Power Rocket 

ii.  Power II Iii. Scooby Doo
Iie.  Miss Roket
Ie.  Leanie Iei.  Leonardo
Iee.  Leonienls
E.  Kuusakosken Almondy Ei.  Monty Reallise II Eii.  Montreal
Eie.  Savannah
Ee.  Mondyn Aada Eei.  Mondy Dandee
Eee.  Adas II

 

Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Sofia

08.12.2011 18:53
8.12.2011 Maastossa!

Menin tänään ensimmäistä kertaa moikkaamaan uutta hoitoponiani Almaa, tamma oli jo aamusta sisällä joten tutkin ensin hieman paikkoja Lotan sekä Petran johdolla, mukavalta&kodikkaalta näyttää :)
Laiteltiin sitten yhdessä kolmestaan ponit kuntoon, Lotta tuli Sefirillä ja Petra ylläpitoponillaan Currella. Alma seisoi nätisti käytävällä, eikä steppaillut yhtään. Varustin sen huolella ja noustiin sitten tallipihassa selkään.
Lädettiin kiertämään maneesin ja kentän välistä lähtevää polkua, minä menin Alman kanssa keskellä. Poni meni kivan reippaasti, kuunteli hyvin pohjetta ja rentoutui hyvin! Otettiin ravipätkiä, pidempiä laukkaspurtteja sekä käytiin pellolla laukkailemassa :) Oli hauskaa!
Purin Alman tallissa ja laitoin sille ratsastuksen jälkeen loimen päälle, kun sille oli tullut hieman hiki.

Nimi: Petra

06.12.2011 20:00
6.12.2011 Estetunti 80cm kisajunnut

Olin tänään Almalla estetunnilla, kun huomenna on ne kisat joissa meen 80cm luokan, pitkästä aikaa taas Alman selässä ;)
Tamma oli jo karsinassa valmiina, joten laittelin sen huolella kuntoon käytävällä. Kiltisti seisoi, vähän katteli muitten tuntilaisten perään mutta ei mitään ongelmaa ollut :)
Tunti oli siis maneesissa, pitkälläsivulla oli puomilinja, yksi puomi, kaksi laukkaa ja 3 puomia ilman välejä. Puolirataleikkaalle lähti vinolla linjalla 80cm pysty, keskihalkaisijalla oli 70cm okseri ja toisella pitkällä sivulla oli jumppa, ristikot innarina, laukka, 80cm, kaksi laukkaa, 70cm, laukka ja ristikko.
Mentiin alkuun ihan taivutteluja yms perusjuttuja, Alma tuntui aika energiselle mutta tosi kivalle, pehmeä! Tehtiin myös vähän väistöjä ja alettiin sitten tulemaan puomilinjaa ensin ravissa ja sitten laukassa. Alma oli aikas innokas siinä laukassa, hieman jopa kuumu mutta tosi näppärästi meni eikä kolissu. Tultiin sitte aina lepotaukojen jälkeen pitkää rataa ja yksittäisiä esteitä, poni meni niiin hienosti! :> Ei tullut yhtään pudotusta tai kieltoa, Almalla oli kyllä meno päällä suoraan sanottuna. Ravailin loppuun vielä pitkällä ohjalla > poni talliin.
Pesaisin vähän kaulaa ja jätin sen sitte sinne syömään iltapalaa!

Nimi: Petra

14.10.2011 22:02
13.10.2011 maastotunti :)

Tänään oli toosi nätti keli, varasin maastotunnin ja pääsinkin menemään Almalla! Laitoin ponin normaalisti kuntoon tallissa, ja noustiinkin selkään kentällä.
Alma vaikutti tosi pirteälle kun päästiin maastopolulle takalaitsan viereen. Poni meni ihan korvat hörössä ja innoissaan! Mentiin sitten ylämäki ylös ja tasanteella ravia. Alamäki jouduttiinkin menemään taas käynnissä ja sänkkärillä sai ratsastella vapaasti! :) Alma tuntui vähän kuumalle, joten laukkasin ensin peltoa ympäri niin lujaa kuin poni vaan meni. Rauhoittelin sitten siitä vähäsen ja aloin tekemään erilaisia ympyröitä, Alma jaksoikin keskittyä ihan kivasti siinä ja siirryin raviin. Poni haki hienosti muotoa oikein alhaalta, kokeilin vähän väistöjä ja ihan vaan tempon muutteluja, Alma oli kiva ja reipas! Lähdettiin sitten laukkaa jonossa kohti takapeltoa, Alma olisi mielellään ohittanut kaikki mutta sain sen pidettyä omalla paikallaan jonossa, loppuvaiheilla sitä alkoi hengästyttääkkin niin tempo pysyi kivasti tasaisena. Otettiin sitten käyntiin ja tienvarsilaitsan vieressä menevää polkua pitkin päästiin soratielle, jossa sitten ravailtiin ihan rauhallisessa tahdissa. Alma meni taas näppärästi muodossa ja pysyi hieman laiskana jopa paikallaan, hidasteltiin siitä käyntiin --> ponit talliin.
Purin varusteet ja vietiin sitten ratsut tarhaan, jossa oli iltaheinät jo valmiina :) Alma oli kiva!

Nimi: Petra

01.09.2011 17:22
3.9.2011 estevalmennus Korpilahdessa, 70-100cm 2h

Tehtiin siis kisaretki Korpilahteen, ja osallistuin sinne Almalla. Matka sujui hyvin, kentällä sitten tein perusverkan läpi, väistöjä, siirtymiä, ympyröitä ja sellaisia, + kaikki askellajit läpi. Meijän vuoro alkoi 8.00, joten mentiin vähän sitä ennen maneesille.
Valmentajana oli Harri, tultiin innarisarjaa jonka välissä oli puomi, normisarjaa, vinolla linjalla pystyä ja oksereita. Ratoihin tuli aika paljon laukanvaihtoja, ja olin tosi tyytyväinen kun päästiin Alman kanssa kaikista läpi ilman pudotuksia, kieltoja tai kolahduksia, koko valkka sujui ihan täydellisesti, poni oli reipas ja pehmeä :) Loppuverkat vielä taas kentällä ja sitten kotia kohti. Alman kanssa meen vielä kisaedustajien koevalkan näillänäkymin, sitten ponin ja mun tarina jää taas pienelle tauolle..

Nimi: Petra

30.08.2011 13:12
31.8.2011 kurssiratsuna, maastotunti!

Sain siis Alman maastotunnille. Alkuun käveltiin aika pitkään, kunnes tasasella otettiin vähän rauhallista ravia. Alma meni tosi nätisti eikä lähtenyt kiihdyttelemään turhaan. Laukkailtiin pellolla kerran kisana ja takaisin päin rauhallisesti, kisassa poni lähti käsistä mutta pääsimme ehjinä loppuun asti. Maastoesteradalla tuli yks kielto lastaussillalle, muuten Alma hyppäsi hienosti reippaalla ilmavaralla. Kierrettii vielä pieni maastolenkki ravaten ja loppuu käynnit pitkälläohjalla soratiellä. Alma oli ihan superi varsinki esteillä ja laukkakisassa, en malta oottaa viikonloppua kun lähetään Korpilahden valkkaan :)

Nimi: Petra

19.08.2011 18:51
18.8.2011 estetunti 100cm!

Olin siis taas Almalla tunnilla. Kaatosade valtasi kentän, joten mentiin maneesiin. Tehtiin aluks paljon siirtymiä ja ravia ympyrällä ilman jalustimia. Tehtävänä oli myös ratsastaa keskihalkaisijaa pitkin, silloinkun tuntui hyvälle alkaa väistämään oikealle. Alma kuunteli hienosti ja rentoutui muutaman siirtymän jälkeen. Haettiin pääasiassa rentoutta ukonilman takia, ettei ukkosen jyrähtäessä jokainen säntäisi eri paikkaan.
Hypättiin pitkälläsivulla olevaa sarjaa ja pääty-ympyrälle olevia pystyjä.
Alma ponnisti tosi hienosti, olen erittäin tyytyväinen sillä ei tullut taaskan yhtään pudotusta tai kolahdusta :)
Salaman välähtäessä Alma pukitti hypäten sivulle, jyrähtäessä taas oli tippuminen lähellä, kun poni sinkosi pukkilaukalla eteenpäin tehden äkkipysähdyksen sivulle. Jalustin lähti mutta onneksi ei siinä muuta kummallisempaa tapahtunut.
Hyppäsimme vielä rataa ja tulimme esteiden välissä keskihalkaisija tehtävää, mutta väistäen tälläkertaa vasemmalle.
Koko tunti onnistui tosi hyvin, Alma oli pehmeä ja reipas :)

Nimi: Petra

11.08.2011 20:00
11.8.2011 estetunti 80-100cm!

Olin ihan unohtanu pitkän tauon jälkeen kuinka ihana poni se on :> Mentiin alussa itsenäisiä ravisiirtymisiä, kunnes ympyrälle ilman jalustimia ja siitä jokainen vuorotellen jumppaa. Hypättiin myös rataa, eikä tullu yhtään kieltoja tai edes kolissut, ihana poni ja reippaana meni. Tunnilla oli paljon laukanvaihtoja esteen päällä, ja erikoisesteenä viuhka, jonka Alma hyppäs ilman mitään epäröintiä :)
Laukannostoissa tuli niitä aropupu paikallaan hyppyjä, mutta muutaman noston jälkeen osasin jo hallita niitä eikä enään tullut parin kerran jälkeen. Tallissa hoitelin kunnolla, annoin melassivettä, laitoin linimentit ja vein ulos.

Nimi: Saara

10.08.2011 11:28
Tämä on siis Alman henkilökohtainen hoitopäiväkirja, johon tulee merkintä aina kun olette tehneet ponin kanssa jotain :)
Päivikseen merkitään päivämäärä, sekä mitä olette yhdessä tehneet ja mahdollisia lisätietoja, miltä tuntui, menikö hyvin?

--.--.2011 maasto/koulu/esteet/ajo/valmennus/tunti/kisat
muuta?

©2019 Ponihaka - suntuubi.com