Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Ponihaan Curre

 

 • nimi: Ponihaan Curre
 • lempinimi: Curre
 • ikä: 10.5.1997
 • rotu: Newforest
 • säkä:  143
 • sukupuoli:  ruuna
 • omistaja:  Ponihaka
 • hoitaja:  Petra (ylläpidossa)
 • valmentaja:  Anu Pulkkinen
 • koulutustaso:  He: VaB  Re: 110cm

 

 Luonnekuvaus:

Yleisesti Curre on luottavainen ja omaa hyvän hyppykyvyn. Ruuna kuuluu Ponihaan esteponien parhaimmistoon. 

Ratsastettaessa Curre on tasainen, ja ponilla on pehmeät askellajit. Ruuna on osoittautunut erittäin hyväksi hyppääjäksi, ja on saanutkin monia sijoituksia pääasiassa esteiltä. Curre kuumuu vähän esteillä, jonka vuoksi sillä on kova vauhti radalla, mutta kuitenkin ruuna keskittyy hyppyynsä ja arvioi etäisyyden huolella. Curren hyppytyyli on pääosin keskittynyt liitovaiheeseen, eli poni hyppää ponteikkaasti, melkeinpä pysähtyy esteen päällä ja laskeutuu pehmeästi.  Koulussa ruuna on taidokas, ja vastaa ratsastajan apuihin välittömästi. Curre myös asettuu ja menee sisäpohkeenympärillä kauniisti.

Hoidettaessa Curre on lempeä, mutta sen luottamus on vaikea ansaita, toki se on kiltti tuntemattomillekkin, mutta laitsalta antautuu pois vaan tutulle ihmiselle. Ruuna tykkää harjailusta, ja kun menee taluttelemaan tai harjaamaan sitä pihalle. Taluttaessa Curre tulee reippaasti perässä, eikä laahusta takana tai ryöstä. Satulan poni antaa laittaa ilman mitään ongelmia, kylmistä kuolaimista se ei pidä, mutta ottaa nekin pienellä taivuttelulla. Ruuna ei ole yhtään säikky, vaan sitä voi huoletta harjailla pihalla vaikka olisikin vähän enemmän meteliä tai lintuja lähistöllä.

Muuta muistettavaa:

 • estetunneille jännesuojat etusiin
 • alle +10 sinivihreä ruudullinen fleece-loimi, alle +4 siniraidallinen, Curren nimella varustettu toppaloimi kaulakappaleella
 • talvella jos maa on jäässä, ulos mustat eskadonin putsit ja jännesuojat kaikkiin jalkoihin.

 

Ruokapäiväkirja:

Klo 7.00:  1kg esikuivattua heinää, 1 litra kauraa ja 0,2 litraa Speed Power - energian täydennys rehua, 0,2 litraa prixiä

Klo 12.00:  1kg kuivaheinää ja 1 litra kauraa

Klo 15.00:  magnesiumia, 0,20 litraa melassia, 2dl pellavaa, Chevinal Plus - vitamiini ja hivenainelisää, 1 dl kauraa ja 1 kg kuivaheinää

Klo 20.00:  2,3kg kuivaa ja esikuivattua heinää, 1 litra kauraa, 0,2 litraa Racing Power - energian täydennys rehua. Talvella voi antaa pari kuusenoksaa.

 

SUKUTAULU 

I.  Colosny

ii.  Gerlando Iii. Drommer
Iie.  Gennis
Ie.  Shelbby Iei.  Boris
Iee.  Debbyer
E.  Cornette III Ei.  Blacky Eii.  Black Shot
Eie.  Wonderra
Ee.  Cherryet Eei.  Connie
Eee.  Missmess

 

Vieraskirja  1  2  3  4  5  6  > [ Kirjoita ]

Nimi: *lumienkuli*
Kotisivut: http://kopiointialegre.webs.com/

02.04.2012 10:58
Alegren copyt tämän kuvan yhteyteen ja samantien! Muuten kuva on luvattomasti kopioitu ja asiasta tulee poliisijuttu!

Nimi: Petra

18.03.2012 08:33
17.3.2012 Harri Niemisen estevalmennus 70-100cm + luento!

Tänään koitti siis tää kaikkien odottama valkkapäivä! Mentiin aikaseen kerharille odottelemaan ja Harri alkoikin pitää sit luentoa. Täytyy sanoa että opin paljon enemmän eri ruokien tarkoituksista ja muutenkin vähän paremmin hahmottamaan kausiluontoista treenausta. Luennon jälkeen mentiin laittaan poneja kuntoon, Curre oli luojan kiitos valmiiksi jo sisällä, niin ei ollu yhtään kuranen ja sain nopsaan laitettua :)
Valkassa tehtiin ekaks verkat kentällä, meni tosi näppärästi ja Curre oli muutenkin kiva, vähän innokas mutta eihän se haittaa! Mentiin sit maneesille, jossa oli yksikertaisuudessaan kolme pystyä pituushalkaisijalla pituussuuntaan ja oikealla pitkällä sivulla pysty ja okseri. Keskimmäinen pituushalkaisijalla oli aalto, oven vieressä lyhyellä sivulla eli eka pituushalkaisijalla oli pysty jonka alle oli laitettu palikat, muut oli ihan normeja. Mentiin kuitenkin alkuun ympyröitä ristikkoina, pikkuhiljaa nostettiin ja alettiin mennä enemmän rataa. Loppujen lopuks kaikki sai mennä radan, joka oli 70-100cm korkeudessa kaksi kertaa. Curre oli ihan super, ei pudotettu koko valkassa yhtäkään puomia! :> Ruuna oli vaan ihan hiessä kun vein sen talliin, klippauskaan ei aina auta kaikkeen.. Pesaisin sen, laitoin linimentit ja jätin lepäilemään ruokien kanssa karsinaan.

31. päivä on rataharjoitukset, Curren kanssa mennään 70-80cm ja 90-100cm :)! Sitä ennen pitäisi nyt tässä `vapaalla viikolla` hypätä ja tuuppailla, taikka sitten käydä vaikka maastoesteillä!

Nimi: Petra

17.03.2012 09:05
15.3.2012 Puomijuttuja + maastolenkki!

Ylihuomenna on Harri Niemisen estevalmennus sekä luento, joten sitä varten ajattelin mennä vähän puomeilla mielenvirkistystä. Kävin laittelemassa niitä kentälle pituushalkaisijalle, lävistäjille eli kokorataleikkaille ja lyhyille sivuille. Kenttä oli tosi hyvä, sula ja pehmeä vaikka jossain kohdissa olikin hieman lätäköitä. Kävin sit hakemassa Curren sisään tarhasta ja laittelin sen pihalla kuntoon, kun oli suht nätti kelikin vielä :)
Tein alkuverkat, eli kaikki askellajit läpi vaan, Curre oli aika kiireinen alkuun mutta sain pidätteet läpi kun jaksoin työstää ponia, laukassa se alkoikin olla tosi hyvä! Tein siis ensin ravissa puomitehtävää, koska huomasin että yleensä tehdään kaikki laukassa. Curre kolisteli ekalla kerralla pariin, mutta sen jälkeen sai temmosta kiinni eikä kolinaa kuulunut, hieno poika :) Tein sitten samoja tehtäviä laukassakin vaihtojen kanssa, hyvin meni, vaikka tulikin hieman pukkia. Tepa tuli lopuksi vielä ratsastamaan meidän kanssa, lähdinkin sitten heittämään maastolenkkiä vielä lopuksi kentän ja maneesin välistä menevälle tielle :) Curre oli fiksusti maastossa, ei säpsyillyt vaikka milloin mikäkin metsäneläin meni ohi. Purin sen sitten tallissa ja vein vielä ulos, koska ei sitä kannattanut turhaan tallissa seisotella ;)

Nimi: Petra

17.03.2012 08:48
1-15.3 oli tauko :(

Nimi: Petra

26.02.2012 18:43
26.2.2012 Tuupstuups

Päästiin tänään tuntien jälkeen maneesiin, niin ei tarvinut vesisateessa olla kentällä. Estekisat toissapäivänä menivät ihan nappiin, joten ajattelin tänään vaan rennosti tuuppailla perusjutut läpi, niin että poni saa kuitenkin liikuttua tänään. Kävin hakemassa Curren sisälle pihalta ja laittelin sen siinä sitten kuntoon. Lähdettiin Lotan & Paavon kanssa ratsastamaan kahdestaan, kun ei ketään muitakaan näkynyt.
Otin ihan alkuun alkuverkat tietysti, eli kaikki askellajit vaan läpi rennolla, suht vapaalla ohjalla ja ilman mitään hommia. Aloitin sitten työskentelyn ravissa, tein pituushalkaisijalla siksak väistöjä, eli uralle ja siitä takaisin pituushalkaisijalle josta aina vaihdoin sitten suunan. Curre alkoi nopeasti äkkäämään tehvän kulun ja väläytteli sitten lopussa ihan ulkomuistista kaikki :D Rupesin tekemään kolmikaarista, jonka sisään aina voltti kentän puolelle. Curre meni tosi kivasti tässä, kun malttoi kuunnella ja mennä tarpeeksi hitaassa temmossa. Jatkettiin sitten vähän erilaisemmalla tehtävällä, eli kokorataleikkaa keskiravissa, uralla käyntiin ja lyhyelle sivulle laukkavoltti. Curre oli tosi nopee laukannostoissa, siis oikeasti se lähti aina takaata ja heti kun edes ajattelin laittavani jalkaa taaksepäin, hieno siis! Ravin lisäyksessäkin saatiin oikein näppärää tulosta kaula pyöreässä muodossa, joten jäin sitten vielä laukkakahdeksikolle vaihtelemaan hetkeksi ja siirryin jo ravailemaan loppuhölköttelyjä.
Tallissa laitoin nopsaan pois ja annoin iltaruuat :)

Nimi: Petra

26.02.2012 18:34
24.2.2012 Marengon estekisat 80-90cm!

* tuloksia ei vielä ole, joten kirjoitan myöhemmin lisää!

Nimi: Petra

25.02.2012 11:44
22.2.2012 Maastossa!

Mentiin Annin ja Baltsun seuraksi tänään maastoon, tehtiin oikein kunnollinen hikireissu poneille, sekä kuskeillekin! Curre oli pihalla hyvän sään vuoksi, kävin hakemassa sen sieltä ja laittelin käytävällä kuntoon. Lähettiin sit laukkasuoralle päin, otin pari peruutusta ja laukalla ylös kumparetta, Curre oli ihan täpinöissään taas kun pääs maastoon :) Pellolla työskentelin paljon ravissa, otin muutamat lisäykset, väistöjä ja vaan pari askelta avoa, mitä siinä mihihangessa nyt pystyi tekemään. Curre oli aika hyvä, vaikka vähän intopinkeenä eikä meinannut mennä pidätteet oikeen läpi. Lähettiin sit laukkasuoralle sen asuinalueen läpi, jossa sitten meni juuri roska-auto.. Curre kyttäsi vähän, mutta pysyi silti hyvin hanskassa! Laukkasuoralla laukattiin koko 3km matka, Curre hengästyi siinä loppua kohden, mutta hyvä kunto sillä on täytyy sanoa! Keventelin sitten tulo matkalla vähän pellolla ja vein ruunan talliin, jossa annoin ruuat ja laitoin fleecen niskaan :)

Ylihuomenna koittaa kisat Marengossa, toivotaan että treenaus näkyy..

Nimi: Petra

21.02.2012 16:50
19.2.2012 Korpilahden valmennnustunti, 80-100cm.

Lähettiin taas Lotan & Balun kanssa Korpilahteen, jossa tällä kertaa meillä oli perusesteitä, sillä Niina halusi nähdä tasomme myös niillä ennenkuin aletaan mitään kikkailemaan enempää. Curre oli tosi hienosti matkan aikana, se ottaa siellä ihan rennosti ja tulee toimeen hyvin Paavon kanssa! Laitettiin sitten taas perillä kuntoon ja mentiin suoraan maneesille, jossa koitti itsenäiset verkkailut.
Tein Curren kanssa tosi paljon laukassa työskentelyä raviavojen jälkeen, jolla sain lavat nätisti irti. Laukkaa on itsenikin vaikea vielä säätää, vaikka se onkin tarpeeksi hyvä näille tasoille mitä nyt mennään, poni ei silti saisi aina lähteä kiihdyttelemään kuumana tai pukitella pidätteistä :D Maneesi oli lievästi sanottuna täynnä esteitä, aaltoa, okseria, pystyä yms. Alettiin hyppäämään ensin Lotan kanssa vuorotellen ihan muutamaa estettä, jonka jälkeen siirryttiin rataan. Curre oli todella hyvä koko tunnin aikana, sain paljon vinkkejä omasta ratsastuksestani ja niiden vaikutuksista poniin sen ajattelutavalla. Curre toimi hienosti ja parani koko ajan loppua kohden :) Ensi kerralla on sitten maastoesteet luvassa! Loppuverkkailtiin itsenäisesti, laitettiin sitten ponit takaisin traikkuun ja lähdettiin Ponihakaa kohden, jossa Curre pääsi vielä hetkeksi ulos.

Nimi: Petra

21.02.2012 16:44
17.2.2012 Jumppatreeniä - 90cm.

Päätin tänään hypätä Currella, koska 24. päivä on estekisat Marengossa ja sitä ennen pitäisi vielä treenailla hieman, plus tietysti sunnuntaina olisi valmennustunti Korpilahdella, jossa oli nyt aiheena esteet. Laittelin ponin kuntoon käytävällä, estetunnilta jääneet esteet olivat maneesissa joten pääsin suoraan hyppimään niitä rakentamatta omia, jee! Verkkailin Currea paljon molempiin suuntiin, koska ruuna tuppasi helposti olemaan toispuoleisesti ratsastettu jos toista suuntaa meni yhtään vähemmän, tein siis puomeilla rohkeasti laukanvaihtoja ilman satulaa, lopuksi nostin sen kavalettiin. Curre alkaa olla jo tosi hyvä ratsastaa, kevyt ja lihasmassaa löytyy paljon enemmän kuin aikaisemmin kesällä kun alotettiin! Aloin sitten hyppimään pitkälläsivulla olevaa jumppaa, jossa oli paljon eri askeleita. Joissa kodissa piti pyytää eteen, joissain piti ottaa takaisin. Curre muuntui tosi hyvin, eikä ollut juurikaan yhtään ongelmia koko 1,2h aikana mitä mentiin :) Hieno poni! Tein sitten kevyet loppuverkat ja vein ruunan talliin, missä se sai uuden loimen käyttöönsä ja ruuat alle.

Osallistuttiin nyt 31.3 oleviin rataharjoituksiin, luokkiin 70-80cm sekä 90-100cm, niihin pitää vähän treenailla, mutta ei ole mitkään kauden tärkeimmän kilpailut tai mitkään liian vakavasti otettavat, vähän alkupohjaa kisakaudelle mennään hakemaan :)

Nimi: Petra

15.02.2012 16:13
14.2.2012 Ystävänpäivän koulukisat, vaB 1.sija 74.5%, B-merkki 69.43% !♥

Oltiin siis Ponihaan koulukilpailuissa Curren kanssa luokassa vaativa B sekä B-merkin kouluratsastusohjelmassa. Oltiin merkissä lähtölistassa aika vikoilla, ja sitten vaB ekojen joukossa, joten käväisin siinä välissä vaan pienen maastolenkin kun en viitsinyt purkaa turhaan muutaman minuutin takia :)
Laittelin Curren kuntoon heti varusteiden huollon jälkeen, poni oli ihan normaalisti käytävällä, ei yhtään levoton tai yli-innokas niinkun yleensä kisapäivinä! Menin sitten verkkailemaan noin 5 muun ratsukon kanssa kentälle, yllätyin positiivisesti kuinka läpi Curre oli eilisten treenailujen jälkeen, ei tehnyt siis yhtään pahaa ratsastaa vähän rankemmin ennen kisoja. Tein käynnissä avot, väistöjä, suunnanmuutoksia ja hain reippaan mutta sopivan rauhallisen temmon. Ravissa tein oikeastaan aika paljon lävistäjiä, pari kertaa otin lisäykset ja siirryin tekemään myös paljon voltteja sekä ympyröitä, pohkeenväistöä treenailin kanssa niin että etupää seurasi uraa. Laukassa tein oikeastaan pääty-ympyrää ja lävistäjiä ravisiirtymällä, Curre oli toosi hienosti eikä häiriintynyt yhtään muista ratsukoista ympärillämme, vaan keskittyi minuun. En verkannut kovin kauaa kunnolla, koska ruuna oli jo oikein lennokas liikkeistään mutta ei säpsynyt, joten odoteltiin vaan vuoroamme. Itse radat menivät tosi nappiin, en oikeastaan voisi olla tyytyväisempi. Poni oli tasainen, kaikki toimi :) Annoin kilpailujen jälkeen melassia ja vähän herkkuja!

©2019 Ponihaka - suntuubi.com