Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

.Ponihaan Macy

 tiineenä!

 • nimi: Ponihaan Macy
 • lempinimi: Macy
 • ikä: 15.6.1998
 • rotu: Newforestinponi
 • säkä:  140.5
 • sukupuoli:  tamma
 • omistaja:  Ponihaka
 • hoitaja:  Aukku
 • valmentaja:  Kati Järvi
 • koulutustaso:  He: HeB  Re: 110cm

  

 Luonnekuvaus:

Yleisesti Macy on loistava ja kiltti esteponi kokoonsa nähden, jolta ei luonnetta puutu. Tamma ei siis ole mikään automaatti, jonka vuoksi soveltuu vain kokeneimmille ratsastajille.

Ratsastettaessa Macy on luonteikas, jonka vuoksi sitä ei voikkaan ihan kaikille antaa. Tamma kuumuu hieman esteillä, mutta ei kuitenkaan ryöstä. Ponilla on loistava hyppytyyli, jonka vuoksi se onkin suosittu esteponi, josta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu. Innostuessaan saattaa heittää pari pukkia, jos ratsastaja onnistuu niistä putoamaan niin tamma jää kuitenkin kiltisti seisomaan vierelle eikä lähde laukkailemaan ympäriinsä. Koulussa Macy asettuu kauniisti ja menee muodossa kaula kaarella tarpeeksi taidokkaalla ratsastajalla. Macylla on pehmeä ja rullaava, ponteikas laukka, jossa on erittäin helppo istua kovassakin vauhdissa. Ravi on tasaista ja sulavaa, käynti ihanan reipasta.

Hoidettaessa Macy on kiltti, hieman kujeileva ponitamma. Taluttaessa pysyy reippaana vierellä, mutta voi kunnolla pelästyessään lähteä karkuun. Hoitaessa poni on superkiltti, eikä yritäkkään näykkiä. Varusteiden laitossa ei ole mitään ongelmaa, eli poni ei pullistele tai kiellä kuolaimia. Macy keksii varmasti hoitajalleen paljon puuhaa, sillä ponilta ei ideat puutu, se lähtee laitumella hakijaansa pakoon ja juoksee niin kauan kun sitä huvittaa, tonkii harjaämpäriä, tökkii päällään selkään ja roiskuttelee vettä jos sitä onnistuu jostain saamaan, joten hoitajalle ei varmasti tule koskaan tylsää.

Muuta muistettavaa:

 • alle +10 siniruudullinen fleece-loimi, alle +4 ruskeaturkoosiraidallinen toppaloimi kaulakappaleella
 • talvella jos maa on jäässä, ulos putsit ja jännesuojat kaikkiin jalkoihin.
 • Jännesuojat tai pintelit ratsastettaessa, sekä martingaali.

 

Ruokapäiväkirja:

Klo 7.00:  1kg esikuivattua heinää, 1 litra kauraa ja 0,2 litraa Speed Power - energian täydennys rehua, 0,2 litraa prixiä

Klo 12.00:  1kg kuivaheinää ja 1 litra kauraa, talvisin pari kuusenoksaa

Klo 15.00:  magnesiumia, 0,20 litraa melassia, 2dl pellavaa, Chevinal Plus - vitamiini ja hivenainelisää, 1 dl kauraa ja 1 kg kuivaheinää

Klo 20.00:  2kg kuivaa ja esikuivattua heinää, 1 litra kauraa, 0,2 litraa Racing Power - energian täydennys rehua

 

SUKUTAULU 

I.  Mordon II

ii.  Morris Iii. Mosse
Iie.  Rinan Huiske
Ie.  Donna Iei.  Joppe
Iee.  Ana
E.  Melanie Ei.  Eldon Eii.  Donfer
Eie. Ella
Ee.  Nitta II Eei.  Armando
Eee.  Neela

 

Vieraskirja  1  2  > [ Kirjoita ]

Nimi: Aukku

23.03.2012 08:08
23.3

En ole kerennyt melkein kuukauteen käymään Macylla. Mentiin rauhallinen kouluvääntö maneesissa, kaikki askellajit läpi ja muutenkin semmoista läpiratsastelua päälle puolisentuntia. Macy oli alkuun aika hoopo ja meni minkä kerkesi alta pois, mutta rauhoittui loppua kohden ja tuntui jo tosi hyvältä loppuraveissa! Hieno mamma! Loppuum kierrettiin vielä pikkumaastolenkki, oli tarkoitus lähteä pidemmälle mutta lenkillä saattoi joissain kohti tulla äkkiupotuksia ;/ Tallissa harjasin huolella ja hieroin vähän kireitä lihaksia. Otin karsinan kun olin vieny Macyn tarhaan

Nimi: Aukku

01.03.2012 10:11
1.3

Maisa oli jo sisällä, koska tulin aika myöhään tammalla ratsastamaan. Ketään ei enää ollut tallilla, joten oltiin iiihan rauhassa kahdestaan ja harjailin tamman kerrankin niin huolellisesti ettei huolellisemmin enää voi :D Masi päätti aloittaa karvanlähdön ja innostuin kumisukailemaan sen niin perusteellisesti että karsinanpohja muuttui valkoiseksi. Hohhoijjaa. Keräilin karvat pois talikolla ja laitoin Maisalle vielä kamat niskaan.

Menin maneesiin tuuppailemaan vähän alle tunniksi. Sinne oli jäänyt hyvät 5 puomin ravipuomit ja yhden laukka-askeleen välillä olevat kaksi punaraidallista puomia. Ravailtiin sitä 5 puomin linjaa, Macy sai kunnolla nostella koipiaan ja tykkäsi. Ei ollakkaan taidettu aiemmin mennä puomeja paljoa :D Tänään Macy tuli kevyesti alas ja tuntui todella kevyeltä kädelle ja pohkeelle. Laukkapuomitkin sujui tavallista paremmin, ei tullut hosulikohtauksia paljoakaan ja tamma jaksoi hyvin mennä kiihdyttelemättä. Loppukäynneissä hyppäsin alas selästä ja keräsin puomit pois kentän laidoille.
Tallissa en laittanut vilttiä niskaan, koska tallissa oli lämmin ja Macylla vain pikkuinen hiki noussut pintaan.

Nimi: Aukku

27.02.2012 17:12
27.2

Oli mukava pikkupakkanen ja aurinko paistoi kun lähdettiin Macyn kanssa kentälle vääntämään kouluratsastusta. Saatiin kaveriksi Petra ja Seppo sekä Lotta ja Balu.
Macy kuunteli apuja alusta asti nätisti ja kulki hyvin kuolaimella kuitenkin todella pyöreänä. Ratsastelin lähemmäksi 1h 30min, sillä raveissa se tuntui niin hyvältä että työskenneltiin kauan erilaisia suunnanvaihtoja, pohkeenväistöjä ja avo ja sulkuja. Laukoissa kaikki alkoi taas tavanomaisella hössötystuokiolla ja piti antaa vähän mennä uraa pitkin, ennenkuin Macy jaksoi keskittyä koottuun laukkaan ja taivutuksiin. Tehtiin myös laukanvaihtoja kokorataleikkaan kautta, kun Macy alkoi kuunnella hyvin istuntaa. Vaihdot meni tänään todella hyvin ja olin tyytyväinen tammaan. Lopuksi lähdettiin porukalla vielä kiertämään parin kilometrin metsälenkki, missä ponit sai puhaltaa ja Macy näki pari vihreää ukkoa.
Heitin loimen niskaan ja jätin sisälle hoitojen jälkeen

Nimi: Aukku

22.02.2012 22:18
22.2 *kunnon tarina*

Tänään räntäkelin takia meninkin maneesissa yhdessä Petran ja Curren kanssa. Anni tuli pitämään estetuntia, jossa oli esteitä 20cm-noin 105cm okseriin asti :)) Keli ei maneesissa tietenkään haitannut ja Macy tuntui hyvältä. Anni rakensi erikoisesteitä ja niitä vähän kyttäiltiin ja kieltojakin tuli, mutta yli mentiin suurin osa hypyistä ensi yrityksellä. Macy tuntui kivalta ja oli tosi innokas pääsemään hypyille. Tänään pelottavimmat esteet olivat muuri sekä okseri, jota pelättiin sen takia, että Anni onnistui sen päällä istuessaan kalauttelemaan puomit aika kovaan ääneen alas :D
Tallissa tein porkkanaverkat ja laitoin loimen päälle, pitää kattella klippausta.

Nimi: Aukku

15.02.2012 21:11
14.2 ystävänpäiväkisat

Helppo B
Aukku - Macy 65.6% ja 3 sija

B merkki

Aukku - Macy 61% hyväksytty

Hyvin meni, Macy oli upea heti alkuun, mutta piti silti laukoissa vähän päästää höyryjä ennen radalle menoa. B merkissä saatiin 4 parhaat prosentit ja siinäkin oli yllättävän paljon osallistujia! Hyvä Macy!

Nimi: Aukku

15.02.2012 21:01
Koulutunti

Viimeinen harjoitus ennen kisoja! Harjailin tamman huolellisesti ennen tuntia. macy oli kuuliainen ja kevyt kädelle ja pohkeelle koko tunnin. Liikkui aika reippaalla tahdilla, mutta pysyi alla vaikka alkuun laukoissa olikin jotain ongelmia ja hössötystä. Mentiin laukanvaihto tehtäviä ja väistöjä. Macy oli taipuisa!
Hieno tyttö, hikosi aika paljon joten heitin fleecen selkään.

Nimi: Aukku

10.02.2012 22:07
Valmennus 1.2 *kunnon tarina*

Estevalkka ja vetäjänä Anu Pulkkinen!
Ryhmässä oli Petra, Anni ja Tepa, eli suht pieni ja päästiin meneen hyvin eteenpäin. Verkattiin ensin puolisen tuntia kentällä. Tuntui siellä todella hyvältä, mutta maneesissa alkoi innostua aika paljon, Macy oli alkuun erittäin energinen, mutta opin nun valmentaessa käyttämään hyvin istuntaa ja Macy toimi paljon paremmin. Kerran ravitehtävälle laukassa ja yksi kieltoyritys mutta turhaan, kerrankin olin tarpeeksi sukkelana estämässä sen :D Loppuun hypättiin metrin rataa, semmosita 5 esteen radan poikaa, Macy oli ihana ja tuntui hyvältä tehtävissä. Ylitti odotukset.
Fleeceviltti niskaan ratsin jälkeen!

Nimi: Aukku

03.02.2012 21:10
Macyn tunti

Tää tunti oli siis jo aiemmin mutta en kerennyt kirjoittamaan sitä hoitopäikkyyn kuin vasta nyt. Eli mentiin maneesissa tuulem humistessa nurkissa ensin laukkapuomitehtävää, sitten kavalettijumppaa ja estejumppaa. Loppuun vielä kolmikaarisella 90cm pystyillä laukavaihtoa.

Macy oli ollut pihalla aika vähän aikaa ja oli sen takai energinen ja jännittynyt alkuun. Esteiden rakemmus vain lisäsi energiaa mutta sain sen yllättävän rennoksi. Laukoissa sain hyviä vinkkejä Saaralta, sillä jään usein vauhdikasta hevosta pitämään liikaa edestä sen laukatessa. Esteillä oli tosi tottelevainen ja ihanan energinen, yritti muutaman kerran kieltää mutta napakasti sain sen esteiden yli. Kivaa oli!
Hoitelin karsinassa hyvin tunnin jälkeen

Nimi: Aukku

29.01.2012 09:40
29.1
Kauhea pakkaspäivä!
Varpaat oli jäässä jo matkalla pysäkiltä tallille, mutta päätin silti käydä Loren lisäksi myös Macyn selässä.
Hoitelin Macyä aika pitkään tallissa, tammalla oli kirpeän ilman takia selvästi teräksistä energiaa ja se liikehti levottomasti käytävässä. Menin ilman satulaa säästelläkseni jalkaparkojani ja lähdin maneesille. Macy oli selästä käsin entistä energisempi, ja heti kun kokoilin ohjia se pinkaisikin jo alktani täyteen laukkaan maneesin toiseen päähän. Käytin tarzan taitojani ja roikuin sen harjassa kiinni siihen asti kunnes pysähtyi.
Loppujen lopuksi tuli aikamoinen hiki treenaillessa, kun vastustelin macyn menoa ja työskentelin ympyröillä ja suorilla linjoilla. Lopuksi macy rentoutui ja alkoi laskea hyvin päätään alas. En laukannut ollenkaan jotta rentous säilyisi ratsastuksessa.
Tallissa macy oli aika hikinen joten laitoin sille fleeceloimen päälle tunniksi ennenkuin vein pihalle nautiskelemaan säästä tovereiden kanssa

Nimi: Aukku

14.01.2012 09:30
14.1 Tutustumista

Varasin Macyn kanssa siis sen B valmennuksen esteillä, ja pitää vähän treenata sitä ennen ja tutustua poniin. Tulin vasta illemmalla viimeisten tuntien aikaan joilla macy ei mennyt. Kävin hakemassa tamman tarhasta ja näytteli vähän hapanta naamaa kun noin tulin häiritsemään. Kuitenkin korvat meni hörölle kun lähdettiin kävelemään talliin.
Harjasin oikein huolellisesti. Macyllä oli vähän tuittuileva tammapäivä ja väillä piiskasi hännällä ilmaa samalla hieman luimien jos harjasi takasia. Käyttäytyi kuitenkin muuten todella hyvin, vähän oli energii minkä takia piti tassutella paikoillaan. Laitoin satulan ja suitset ja lähdettiin sitten lumiselle kentälle, maneesissa oli juuri viimeinen tunti alussa, sillä edelliseltä tunnilta pari ponia tuli maneesista juuri ulos. Macy oli hieman levoton alkuun kun näki kavereiden menevän talliin ja hirnuin niiden perään, mutta kun keräsin ohjat ja aloin työskennellä niin tamma alkoi toimia ja meni kuuliaisesti alas eikä enää kuunnellut turhia. Tein paljon siirtymisiä ensin käynti-ravi-pysähdys. Menin aika siksakkia kentällä ja ympyröillä väistin takapäätä välillä ulos ja välillä sisään. Macy teki sen selvästi notkeammin kuin Lore! Laukatkin tein siirtymisien kautta. Macy nosti aina kivasti oikein hypähtäen laukalle ja oli innokas. Alkuun laukka oli aika hössötystä, tyttö yritti päästä karkaamaan alta ja pidätteistä heitteli päätään. Annoin sen vähän aikaa laukata ympyrällä kevyellä ohjalla ja lopulta löydettiin rentoa tahtia. Se alkoi pärskimään ja venyttämään kaulaansa alas josta kehuin sitä taputtelemalla. Hyvä macy! Sitten tehtiinn vielä molempiin suuntiin parit siirtymiset jonka jälkeen loppuraveissa hain macya vielä alas ja tehtiin paljon voltteja. Loppukäyntien jälkeen talutin macyn talliin ja hoidin huolellisesti kaikki paikoilleen, sekä laitoin fleeceviltin macyn selän päälle.

©2019 Ponihaka - suntuubi.com