Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Patu 

 

 • nimi: Patu
 • lempinimi: Patu 
 • ikä: 6.2.2002
 • rotu: Newforest
 • säkä:  145.5
 • sukupuoli:  ruuna
 • omistaja:  Ponihaka
 • hoitaja:  Veera
 • valmentaja:  Kati Järvi
 • koulutustaso:  He: VaB  Re: 110cm

 

 Luonnekuvaus:

Yleisesti Patu on lempeä ja reipas nuori poniruuna

Ratsastettaessa Patu on vielä vähän kokematon, mutta ennustetaan hyväksi hyppääjäksi. Ruunalla on upea hyppytyyli ja sitä onkin kuvattu monenmoisilla adjektiiveilla kuten makeeponi ja estetykki, jotka kuvaavatkin Patua oikein hyvin. Patu ei osaa erikoisen hienoja koulukiemuroita, mutta pärjää hyvin vähän vaativimmillakin tunneilla, ja tarjoaa haastetta kokeneille. Aloittelijoille Patu ei välttämättä sovi.  Patulla on ihanan tasaiset askeleet jos saa vaan vauhdin pidettyä aisoissa.

Hoidettaessa Patu on ihana vekkuli ja kiltti. Taluttaessa kulkee mieluummin hiukan edellä kuin tallustaa jäljessä. Aamuisin Patu tervehtii kaikkia ohikulkijoita hörähtämällä, ja ruuna onkin erittäin kiltti ja seurallinen poni, ja se nauttii aina ylimääräisistä rapsuttavista käsistä. Patu saattaa livistää karsinasta jos sen jättää auki, joten pitää olla huolellinen että säppi on kiinni.

 

Muuta muistettavaa:

 • estetunneille jännesuojat etusiin
 • alle +10 vaalenvihreä ruudullinen fleece-loimi, alle +4 siniraidallinen toppaloimi kaulakappaleella
 • talvella jos maa on jäässä, ulos putsit ja jännesuojat kaikkiin jalkoihin.

 

Ruokapäiväkirja:

Klo 7.00:  1kg esikuivattua heinää, 1 litra kauraa ja 0,2 litraa Speed Power - energian täydennys rehua, 0,2 litraa prixiä

Klo 12.00:  1kg kuivaheinää ja 1 litra kauraa, talvisin pari kuusenoksaa

Klo 15.00:  magnesiumia, 0,20 litraa melassia, 2dl pellavaa, Chevinal Plus - vitamiini ja hivenainelisää, 1 dl kauraa ja 1 kg kuivaheinää

Klo 20.00:  2kg kuivaa ja esikuivattua heinää, 1 litra kauraa, 0,2 litraa Racing Power - energian täydennys rehua

 

SUKUTAULU 

I.  Patrik II

ii.  Rico III Iii. Ricolise
Iie.  Delicote
Ie.  Patricia Iei.  Bumba
Iee.  Ciara
E.  Tatjana Ei.  Tatu Eii.  Tazza
Eie. Zandi
Ee.  Ana II Eei.  Royal
Eee.  Andalucia

 kuva © Brenda, Kopiointi Alegre

Vieraskirja  1  2  > [ Kirjoita ]

Nimi: *lumienkuli*
Kotisivut: http://kopiointialegre.webs.com/

02.04.2012 10:59
Linkitäppä Alegre copyihin!

Nimi: Veera

23.03.2012 21:33
23.3.2012 Koulutunti B

Menin siis tänää Patulla koulutunnille. Hirveä aika on vierätänyt viime käynnistä ja niin ei ollut kyllä tarkoitus.. onneksi nyt on jo aikaa paremmin ja voin alkaa treenailemaan Patulla ihan viikottainkin, ensiviikolla on yksityistunti Annin kanssa, 80-100cm :) Oltiin kuitenkin tänään siis koulutunnilla pitkästä aikaa, laittelin Patun kuntoon käytävällä kun ensin kävin hakemassa sen tienvarsilaitsalta riehumasta! Mentiin sit kentälle, koska sen pohja oli tosi hyvänä ihme kyllä. Tehtiin alkuun omat verkat ravissa sekä käynnissä, itse menin vähän temponmuutoksia, kaaria, voltteja, pysähdyksiä sun muuta sellaista, poni toimi hyvin! Tein myös käynnissä pidempiä ja lyhyempiä pätkiä avoa. Ensimmäisenä tehtävänä mentiin jokaisesta kulmasta ravivoltti tötsän ympäri, lyhyillä sivuilla koottua ravia ja pitkillä lisättyä. Sain tehtyä Patulla aika selvät erot, eikä ravissa ollut loppujen lopuksi edes paha istua. Sitten otettiin tehtävään laukkavoltit ja siirryttiin. Seuraava tehtävä meni näin; “Elikkä lähdette ympyrältä aina laukassa S kirjaimesta puolirataleikkaan, uralla siirrytte raviin ja teette laukkavoltit molempien tötsien ympärille, muuten mennään siis ravissa. Vikalta tötsältä eli H kulmasta teette puolirataleikkaan ravissa R kirjaimeen, ja jäätte ympyrälle odottamaan omaa vuoroa oikeassa kierroksessa laukaten." Mentiin tätä noin kolmisen kertaa jokainen, Patu toimi, ei voi muuta sanoa :D Otettiin sit vielä laukkaa pääty-ympyrällä ja tehtiin D kirjainta. Loppuun ravia kevennellen ja loppukäynnit. Laittelin sitten Patun pois karsinassa ja jätin sen sinne odottelemaan ruokia.

31.3 Rataharjoitukset ristikko-50cm, 70-80cm, 90-100cm
1.4 Estekisat Cavalierissa 90-100cm

Nimi: Veera

29.01.2012 13:36
28.1.2012 Maastoilua & koulutuuppausta.

Menin tänään iltapäivästä tallille, päätin lähteä maastoilemaan Annin ja Baltsun kanssa vielä kun on valoisaa eikä pakkastakaan ollut paljoa. Laittelin Patun sitten kuntoon ihan normaalisti käytävällä, ruuna on kyllä niin suloinen tapaus :>
Lähettiin sitten Annin perässä laukkasuoralle, Patu meni hyvin Baltsun perässä eikä yrittänyt sen kummemmin punkea eteen, paitsi kun päästiin perille niin ponihan kiisi ohikin kun vähän innostui enkä saanut pideltyä sitä :D Laukkailtiin ylämäkiä ja mentiin hieman raviakin, loppumatka sitten käveltiin maneesille.
Maneesilla tein ensin käynnissä väistöjä pituushalkaisijalta, sitten kaikkia avovoltteja, takaosakäännöstä ja muita. Ravissa menin avoa muutamia pätkiä suoralla uralla, kahdeksikkoa, voltteja, sulkua, väistöjä, kiemuroita ja kolmikaarisia, tein aina väliin laukkavoltteja ja -kahdeksikkoa ym. Patu oli tosi kiva, kevyt, pehmeä ja hauska :) rakkaus.

14. päivä on koulukisat, mennään Patun kanssa C- ja B-merkki, sitä ennen käydään varmaan Korpilahdella valmennustunneilla :)

Nimi: Tepa

23.11.2011 20:07
23.11.2011 Talvikurssin 1.päivä
Tänään 2h maastolenkki ekan Talvikurssin päivänä! :-) Lähdin Patun kanssa ilman satulaa reissuun. Oli pirtee mutta pysy käsissä. Mentiin mm. pellolle ensin ravitreenausta ja sitte laukkakisoja. Patu oli ihana ja pisti kyllä kaikkensa kisoissa! Sitten vähän käyntiä ja ravia eteenpäin, kunnes tultiin maastoesteille. Mentiin jokainen, paitsi tietysti vesieste joka ei ole käytössä talvisin. Koko maasto meni tosi nopeesti vaikka kestikin sen pari tuntia. Tallissa hoitelin ja laitoin loimen selkään, sitten pihalle. Tämmöne nopee ja tiivistetty ekasta päivästä, ei nyt jaksa kirjottaa.. :'>

Nimi: Veera

12.10.2011 19:21
10.10.2011 kisajunnujen 80cm estetunti!

Pääsin siis estetunnille Patulla tänään, meitä oli koko vakioryhmä paikalla eli tunnille tuli yheensä 5 ratsukkoa. Laitoin Patun kuntoon ihan normaalisti tallissa, ruuna käyttäytyi nätisti, välillä tuuppi ja leikki. Maneesilla Saara oli rakentanut pääasiassa 70-80cm radan pystyistä, sekä oli paljon ristikoita ja puomeja. Hypättiin radassa paljon laukanvaihtoja, ympyröitä kahdella esteellä ja paljon kaaria. Patu oli ihan mahtava! Rakastuin siihen ensimmäisellä hypyllä ;> Poni oli todella pehmeä ja liikkui selkäänsä käyttäen. Alkuverkassa menin paljon ympyrää ja vähän väistöäkin. Hyppäsin vielä 90cm ratana ja yhden metrin pystyn, kun Saara halusi nähdä meidän hyppäävän vähän isompaakin, sillä osallistuin 90-95cm rataan maanantain kisoissa! Laittelin sitten ponin pois normisti, loimi vaan päälle.

Aloin hoitamaan siis Patua 7. päivä, aiotaan osallistua mahdollisiin valkkoihin ja kisoihinkin aina kun on mahdollista, mutta nyt alkuun otetaan ihan rauhallisesti ja tutustutaan :)

Nimi: Petra

28.09.2011 18:03
28.9.2011 koulutunti heB-vaB sivuohjilla :)

Tänään siis sain koulutunnille Patun, laitoin ihan normisti tallissa ja sitten kentälle. Meidän tunnilla oli 2 minun lisäksi, joten tilaa riitti aika kivasti. Alkuun tehtiin ihan ympyrää, siirtymiä ja perusverkkaa. Patu oli tosi pehmee ja kantava, askel taas ihanan tasasta. Tehtiin sitten ilman jalustimia raviympyrää ja sellaista, tosi hienosti poni ravasi, tuntuikin kivalle!
Nostettiin sitten pääty-ympyrän jälkeen aina laukkaa ja tehtiin ravissa kolmikaaristakiemurauraa tehden voltit sinne väliin, Patu taipui hienosti ja tykkäsin siitä toosi paljon :>
tallissa hoidin tavalliseen tapaan ja jätin karsinaan odottelemaan päiväruokia.

Nimi: Petra

26.09.2011 17:57
26.9.2011 maastossa ilman satulaa!

Tänään siis pääsin ratsastamaan Patulla maastoon, sillä ruuna tarvitsi liikuntaa. Keskiviikkona mennään myös koulutunnille ;) Laitoin ihan normaalisti tallissa ja noustiin selkään, Lotta tuli seuraksi Giralla. Lähettiin kiertämään pitkää lenkkiä, eli soratietä bussipysäkille, pellolle, ruispellolle ja siitä polkua takaisin tallille joen, maastoesteiden ja kotipellon ohitse. Patu kulki tosi kivasti, en edes muistanut sen olevan niin kiva! Mentiin soratie ihan vaan käynnissä pitkällä ohjalla, mutta pellolla tein laukkaympyrää ja ravissa vähän tempon muutteluja sekä siirtymiä käynnin välillä. Patu liikkui tosi pehmeästi heti, jotenkin reipas ja sulava. Jatkettiin sitten ruispellolle, joka käveltiin. Pikkupolulla mentiin käyntiä, itse vähän ravailin rennosti puolipitkällä ohjalla. Patu oli tosi kiva :)
Tallissa laitoin pois ja harjasin.

Nimi: Tepa

17.09.2011 11:43
17.9.2011 Maastoesteitä
Aluks kentällä alkuverkat, vähän väistöjä jne. Mentiin käynti, ravi, laukka-jutut siellä, sitten maastoon. Mentiin tosiaan nyt viimesiä kertoja syksyllä maastoesteitä, Patu meni toosi nätisti, kielsi vaan kerran ja sekin vesiesteelle, joten sain olla tyytyväinen! Vein vielä tarhaan ratsastuksen jälkeen ja pudotin pari ylimääräistä leipää ruokiin... :)

Nimi: Tepa

14.09.2011 15:27
14.9.-11 Syysleiri!
Tänään siis raapustin syysleirin ekan päivän, Patulla 80-100cm esteitä. Meni tosi kivasti, oli taas pieni vauhti päällä mutta pysy kivasti hallinnassa, aluks vähän pienempiä esteitä, sitte 80-100cm rataa ja lopuks 100cm sarjaa. :) Patu tosi hyvänä, hoidin hyvin tallissa ja tein ruuat valmiiksi. En jäänyt tänä päivänä yöks kuitenkaan. Koitan taas pian saada liikutuksia ruunalle lisää!

Nimi: Tepa

11.09.2011 22:57
11.9.2011 estetreeni
Menin tänään lyhyen tehoestetreenin Patun kera. (: Aika reippaasti mentiin, ruunalla oli virtaa, pysy kuitenkin hanskassa ja hyppäs hyvin! Menin puoli seitsemän aikaan selkään, joten en kellonajankaan takia viitsinyt hirveen kauaa ratsastaa. Mentiin korkeimmillaan 80cm, oli ihan super tänään, ei kiellelly. Vauhtia kyllä löyty. :> Hoitelin tallissa ja tein iltaruuat valmiiks.

©2019 Ponihaka - suntuubi.com