Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Elton  

 

 • nimi: Elton
 • lempinimi: Eetu
 • ikä: 21.1.2004
 • rotu: Saksan ratsuponi
 • säkä:  141
 • sukupuoli:  ruuna
 • omistaja:  Ponihaka
 • hoitaja:  Sara
 • valmentaja:  Anu Pulkkinen
 • koulutustaso:  He: VaB  Re: 100cm

 

 

 

 Luonnekuvaus:

Yleisesti Eetu on kevyt, reipas ja kiltti, herrasmies karsinassa, ratsastettaessa löytyy tulisuutta sekä vauhtia. Sopii aloittelijoille, mutta myös opettaa konkareitakin.

Ratsastettaessa Eetu on reippaimmillaan esteillä ja maastossa, koulussa se keskittyy tekemään parhaansa kuunnellen samalla ratsastajaa. Eetu on tarkka istunnasta, jos heiluu satulassa niin ponikin heiluu mukana, toki siitä on hyötyä esimerkiksi kulman ratsastamisessa. Eetua ei tarvitse koko ajan kannustaa eteenpäin, vaan se tykkää itsekkin mennä reippaasti. Ruuna laukkaa mielellään, sekä hyppää esteitä, maastoesteet ovat myös ponin mielipuuhia. Jos ratsastaja onnistuu tippumaan, Eetu jatkaa matkaansa iloisesti pukitellen, eikä anna heti kiinni.

Hoidettaessa Eetu on pieninpienkin ratsastajien unelmaponi hoitaa, ruuna seisoo kiltisti paikallaan ja antaa laittaa varusteet ensimmäisellä yrittämällä, mutta ei silti siedä kylmiä kuolaimia. Eetu seuraa kiltisti taluttajaansa, mutta saattaa lähteä mehevän ruohotupsun perään melkoisella voimalla, siksi pienet tytöt eivät saa poni taluttaa ulkona, muutakuin kentällä tai maneeseissa.

Muuta muistettavaa:

 • alle +10 tummansinivalkoruudullinen fleece-loimi, alle +4 tummanpunainen toppaloimi kaulakappaleella
 • talvella jos maa on jäässä, ulos putsit ja jännesuojat kaikkiin jalkoihin.
 • esteille vatsapanssari vyöksi.
 • kesällä ötökkä sprayta vatsan alle ja kaulaan.

 

Ruokapäiväkirja:

Klo 7.00:  1kg esikuivattua heinää, 1 litra kauraa ja 0,2 litraa Speed Power - energian täydennys rehua, 0,2 litraa prixiä

Klo 12.00:  1kg kuivaheinää ja 1 litra kauraa

Klo 15.00:  magnesiumia, 0,20 litraa melassia, 2dl pellavaa, Chevinal Plus - vitamiini ja hivenainelisää, 1 dl kauraa ja 1 kg kuivaheinää

Klo 20.00:  2kg kuivaa ja esikuivattua heinää, 1 litra kauraa, 0,2 litraa Racing Power - energian täydennys rehua

 

S UKUTAULU 

I.  Emmos

ii.  Emmet Iii. Memse
Iie.  Medina
Ie.  Monda Iei.  Dundee
Iee.  Della
E.  Tonya Ei.  Rambo Eii.  Boss
Eie.  Ronja

Ee.  Benedicta

Eei.  Beneth
Eee.  Dicka

 

Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Sara

19.02.2012 17:46
19.2.2012, Irtohypytystä

Tänään ajattelin irtohypyttää Eetun ja tulin siinä kahdentoista aikaan tallille. Petra suostui tulemaan mukaan auttamaan esteissä ym. Tehtiin nopsaan jo kuja maneesiin, mutta ei tehty vielä esteitä. Hoisin Eetun rauhassa tallissa ja laittelin suojat, sekä huovan johon kiinnitin vatsapanssarin vyöksi.
Maneesissa taluttein ponia riimussa ja kuljettiin kujalta useampaan otteeseen, jotta poni saisi ideasta kiinni edes jotenkin. Petra ystävällisesti kasasi esteitä, kun juoksin Eetun kanssa niin, että tuo ravasi. Alkuun kujalla oli 2 60cm estettä ja 70cm. Juoksin Eetun perässä ohjaten tuon kujalle ja poni hyppäsi esteet mallikkaasti. Toistettiin eka paristi ja nostettiin esteet 70cm, 80cm, 80cm korkeuksille. Ruuna meni hienosti, kun ei ollut ratsastajaakaan selässä. Esteet pyöri 70-90cm korkeuksilla ja poni hyppäsi oikein hienosti muutamia askel sekaannuksia huolimatta. Loppuun laitettiin 100cm ja taluttelin ruunaa vielä loppuun.
Tallissa hoisin ja pesin hikisimät kohdat, sekä annoin normaalisti päivä ruoat :)

Alan nyt treenata niihin tuleviin estekisoihin ja parille estetunnille voisin tulla kisojen lähestyessä !:>

Nimi: Sara

17.02.2012 15:18
13.2.2012, 80cm Kisajunnut - Estetunti ( myöhässä D: )

Ajattelin että varaan estetunnin ja toi kisajunnut oli näin alkuun ihan hyvä !
Tultiin vaan Annin kanssa tunnille tälläkertaa joten työskenneltäisiin varmaan ihan kivasti. Hain Eetun ulkoa ja poni lähti heti mukaani. Hoitelin tallissa perusteellisesti ja laittelin huolellisesti varusteet ja vatsapanssarin vyöksi ohjeiden mukaan. Eetu odotti rauhassa ja hoidot suju mallikkaasti. Lähettiin Annin kanssa sen jälkeen maneesille missä Saara teki esteitä ja Sofia oli kuvaamassa.
Aloteltiin käynneillä ja sitten lähettiin tekemään avoa pitkälle sivulle ja Eetu meni jo alkuun ihan kivasti. Avon jälkeen otettiin ravia ja ympyrällä oli puomeja mitkä piti mennä yksitellen. Anni aloitti joten jäin uralle raviin. Vuoroni tullessa lähdin reippaassa ravissa ympyrälle. Ruuna meni puomit hienosti ja meni jo hieman muodossa. Taputtelin ponia suorituksen jälkeen ja toistimme muutamasti kunnes vaihdoimme suuntaa ja teimme saman. Otettiin sitten puolipitkällä ohjalla ravia muutama pätkä ja lähdettiin tekemään laukassa ympyröitä ja vaihdettiin suunta kokorataleikalla.
Sen jälkeen lähdettiin esteille. Alkuun oli pystyjä ja oksereita 60-80cm korkeuksilla ja välissä muutama puomi. Esteille lähestyttiin lyhyessä laukassa ja annettiin esteellä periksi. Eetu hyppi kivasti vaikka meinasi kieltääkkin, mutta sain ponin menemään esteiden yli. Yksikerrallaan suoritti tehtävää ja toinen ravaili ympyrällä tai uralla kunhan ei ollut edessä. Seuraavaksi tuli muuri ja 70cm pystyjä suurin osa ja viimeisenä oli 4 puomia jotka piti tulla ravissa. Loppuun tuli vielä aika paljon 80cm esteitä ja innari.
Esteillä oli parantamista, mutta alkuun ihan jees. Loppuun otettiin kunnon ravit ja käynnit.
Tallissa pesin hikiset kohdat ja hoidin ponin kunnolla. Siivosin Eetun karsinankin vielä nopsaan ja sekottelin ruoat jotka hävis suht. nopeasti.

Kirjotin nyt vaan koosteen tosta tunnista. Kirjotan loppuviikolle koosteen irtohypytyksestä ja sitten voisin funtsailla jonkun tarinan ja ottaa taas jonkin ajan päästä jonkun estetunnin, että tule kisoihin sitten harjoteltua ihan kunnolla !:)

Nimi: Sara

11.02.2012 12:18
11.2.2012, maastoa ja esteitä !

Tulin jossain yhden aikoihin tallille ja ajattelin lähteä maastoon alkulämmitelyiks ja esteitä lopuksi. Metsästin Eetun ulkoota ja harjailin rauhassa, enkä pitänyt kiirettä. Otin kaviotkin ja jalat ruuna nosti hienosti ylös pienellä kehotuskella. Varusteet meni näpsäkästi päälle ja kohta tuo olikin valmis. Vedin itelleni vielä kunnon varusteet päälle ja lähdettiin maastoon !
Kiersin pienehkön lenkin maastossa, about 15 min, kunnon käynti ja ravityöskentelyä. Eetu meni nätisti ja nautti pitkästä aikaa maastoilusta. Otin vielä loppuun kunnon pätkän laukkaa ja poni päästi pienet pukit nostossa, ainakin se nautti lenkistä kunnolla. Maaston jälkeen menin suoraan maneesille jonne olin jo tehnyt aikasemmin esteet. Ihan vaan pientä sarjaa, innaria, yksittäisiä ja puomeja. Ravailin muutaman kiekan ennen esteitä ja lähdin 60cm pystylle jonka jälkeen tuli 4 laukkapuomia ja 70cm okseri. Eetu laukkasi korvat höröllä esteille ja matalat esteet meni leikiten yli. Puomeilla Eetu meni kans nätisti ja okseri meni kans hienosti. Sitten tuli 80cm innari jonka jälkeen tuli pieni ristikko. Eetu jaksoi hienosti innarin, vaikka laskeutuminen viimeseltä esteeltä tuli vähä kompuroiden sillä lennähdin tuon kaulalle, mutta korjasin asentoni heti ja ristikko meni ihan hyvin. Otin väliin ravia puolipitkällä ohjalla ja keventelin laskien tahtia. Taputtelin ruuna kaulaa sillä olihan tuo kuitenkin mennyt hyvin, innarilta laskeutumista huolimatta. Ravipätkän jälkeen lähdin vielä kahdelle pienelle sarjalle missä oli 80cm pystyjä 2, okseria kaksi 70cm ja 80cm ja laukkapuomeja muutamia.
Loppuun otin kunnon ravit ja käynnit.
Hoitelin Eetun tallissa kunnolla ja pesin hikisimmät kohdat. Jätin karsinaan fleece päällä ja jätin porkkanan palasen kuppiin !

En nyt niin kauaa ja rankasti ratsastellu, sillä maanantaina on kuitenkin se tunti, niin sillon tulee luultavasti työskenteltyä ihan kunnolla !:)

Nimi: Sara

09.02.2012 18:11
9.2.2012, Eetu - Pikkuhiljaa

Tänään mentiin tyttöjen, Petran, Aukun ja Lotan kanssa ilman satulaa maneesissa ja työskenneltiin itsenäisesti, paitsi lopuksi kokeiltiin naistensatulassa menoa ja yhdellä kädellä ratsastusta.
Eetu meni hienosti ja sain ilman satulaakin ihan kivasti toimimaan ja ponille teki ihan hyvää liikkua taas. Hoitelin normisti ja ruoat laitoin valmiiksi :)

Nimi: Sara

07.02.2012 16:50
7.2.2012, Sara & Elton - Pientä tuuppausta

Alotin nyt Eetun hoitajana ja lähin kokeilemaan ihan perusjuttuja. Hoitelin normaalisti ja lähettiin sitten maneesiin. Lämmittelin käynnissä ja ravissa ja sitten lähin laukkoja harjottelemaan tehtävillä. Eetu mmeni kokoajan nätisti ja muoto oli ihan kiva. Lopuksi käynnit ja hoitelin tallissa perusteellisesti läpi. Sekoittelin ruoat ja jätin sitten syömään. :)

Nimi: Tepa

14.11.2011 16:04
13.11.2011 Hyppäämistä
Liikutin tänään Eetun. Alkuun poni oli vähän jäykkä, mutta verkani nopeasti ja kulki tosi hyvin pyöreänä! Alotettiin ensin hyppääminen ristikolla, jota tultiin pari kertaa. Sit se nostettiin pystyks. Eetu hyppäs tosi nätisti ja otti välillä liikaakin sitä ilmavaraa. :) Sit tultiin sellasta jumppasarjaa, jossa oli kolme ristikkoo peräkanaa, askel ja okseri. Ruuna meni tätäkin tosi nätisti. Sit oli n. 60cm muuri, jolle Eetu kiels eka. Tokalla kerralla sit meni yli oikein kunnon ponkasulla :-D Pystyyn lisättiin laine, jota tultiin muttamaan otteeseen. Lopuks vielä mentiin pientä rataa, ja ihan viimeseks hypättiin jumppaa jossa okseri oli metrin! Eetu oli ihan loistava ja ponnas oikein kunnolla. :) Tallissa pesin ja laitoin loimen selkään.

Nimi: Sara

19.08.2011 23:33
26.8 Estetunti 60-80cm

Kokeilin siis tuntia Eetulla ja tosi kivasti meni !:)
Ilma oli aika kostea joten tunti oli maneesissa kaiken varalta. Aluks lämmiteltiin perus jutuilla, käyntiä ravia, voltteja ja laukannostoja pitkille sivuille. Eetu taipu tosi hyvin volteilla ja oli koko ajan hyvin kuulolla. Lämmittelyt oli rentoja ja lihakset mukavasti rentoutu ennen esterataa.
Hypättiin rataa missä oli pysytjä, ristikoita oksereita yms. Eetu hyppäs hienosti eikä yhtään kieltoa tullu :) Sitten lopuks kokeiltiin 90cm okseria ja pystyä sekä 100cm pystyä. Lähdettiin sitten vielä pienelle maastolenkille loppulämmittelyiks :')
Tunti onnistu siis hyvin ja Eetu oli oikein energinen ja vauhtiakin löyty 8)

Nimi: Saara

10.08.2011 11:36
Tämä on siis Eetun henkilökohtainen hoitopäiväkirja, johon tulee merkintä aina kun olette tehneet ponin kanssa jotain :)
Päivikseen merkitään päivämäärä, sekä mitä olette yhdessä tehneet ja mahdollisia lisätietoja, miltä tuntui, menikö hyvin?

--.--.2011 maasto/koulu/esteet/ajo/valmennus/tunti/kisat
muuta?

©2019 Ponihaka - suntuubi.com