Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Burbon

 

 • nimi: Burbon
 • lempinimi: Turpo, Bourboni
 • ikä: 16.8.2003
 • rotu: Risteytysponi
 • säkä:  145
 • sukupuoli:  ruuna
 • omistaja:  Ponihaka
 • hoitaja:  Mari
 • valmentaja:  Kati Järvi
 • koulutustaso:  He: HeB  Re: 90cm

  

 

 

 Luonnekuvaus:

Yleisesti Bourboni on kivaliikkeinen poni osaaville ratsastajille. Rento ja kiltti ratsastaa sekä hoitaa.

Ratsastettaessa Bourboni on taidokas ratsu, ja hyvä opettamaan nopeita suoristuksia ja asetuksen käyttöä. Ruuna tykkää hypätä esteitä, ja tekee sen hyvin. Maastossa Turpo sopii pienillekkin, sillä se on todella kiltti ja kuuliainen, eikä säiky turhia. Bourbon osaa hienojakin koululiikkeitä, joista saa upeita suorituksia oikeanlaisen ratsastajan kanssa. Ruuna ei turhia pukittele, mutta laukannostoissa ei saa antaa raippaa tai se saattaakin alkaa pukittelemaan. Bourbonin ravi on ihanaa istua, myös laukka on pehmeää ja helppoa.

Hoidettaessa Bourboni on kiltti, mutta saattaa tehdä muutamia jekkuja ratsastajalle, kuten varastaa sen hanskat tai muuta mukavaa. Satulan ja suitset ruuna antaa laittaa vaivatta, kylmäkuolaimisia suitsia se ei tosin ota mielellään suuhun, ja saattaa alkaa nostella päätään. Taluttaessa Bourboni kävelee hitusen edellä, mutta ei ryöstä tai ala kisokomaan herkullisen rouhotupsun suuntaan.

Muuta muistettavaa:

 • alle +10 vaalenvihreä ruudullinen fleece-loimi, alle +4 siniraidallinen toppaloimi kaulakappaleella
 • talvella jos maa on jäässä, ulos putsit ja jännesuojat kaikkiin jalkoihin.

 

Ruokapäiväkirja:

Klo 7.00:  1kg esikuivattua heinää, 1 litra kauraa ja 0,2 litraa Speed Power - energian täydennys rehua, 0,2 litraa prixiä

Klo 12.00:  1kg kuivaheinää ja 1 litra kauraa, talvisin pari kuusenoksaa

Klo 15.00:  magnesiumia, 0,20 litraa melassia, 2dl pellavaa, Chevinal Plus - vitamiini ja hivenainelisää, 1 dl kauraa ja 1 kg kuivaheinää

Klo 20.00:  2kg kuivaa ja esikuivattua heinää, 1 litra kauraa, 0,2 litraa Racing Power - energian täydennys rehua

 

SUKUTAULU 

I.  Cordon

ii.  Corello Iii. Rello II
Iie.  Cordelia
Ie.  Donna Iei.  Joppe
Iee.  Ana
E.  Bonnie Ei.  Bonbon Eii.  Bob
Eie. Bonniella
Ee.  Ella Eei.  Eetu
Eee.  Lucia

 

Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Mari

31.01.2012 13:20
30.1.2012 Suoruus harjoittelua maneesilla

Tänään oli siis ihan perustuuppaus päivä! kokeilin erilaista alkuverkkaa ja ympyröiden avun sijaan, yritin löytää tasapainon meille suoruuden kautta. Menin ravissa ja käynnissä koko kenttää kolmisen metriä poissa uralta ettei Turpo saisi tuke seinältä. Kulmissa piti vahtia ettei poni pääse omille teilleen ja mene vänkyränä kulmia, vaan tulee sisäpohkeen ympärille. Reilummalla pohkeella ja hieman käden ohjauksella ruuna toimi oikein kivasti! :)

Tarkastelin peileistä Turpon suoruutta ja rungostaan poni oli ihan suora. Vähän alkoi painaa oikealle ohjalle, mutta nopeasti sen sai korjattua kun ratsasti oikealla pohkeella eteen ja suoristeli. Kauaa ei mennyt kun Turppis tosi letkeä ja muutenkin tosi hyvä. kun poni meni niin nätisti sain aikaa keskittyä omaan istuntaani ja saamaan ohjastuntuman tasaiseksi.

Tehtiin myös laukanvaihtoja ja siirtymäharjoituksia. Laukka oli ilmavaa, mutta ehkä hieman matalaa. Korjasin mataluutta ravi-käynti-ravi, laukka-ravi-laukka siirtymillä, jotta mataluus katoaisi eikä ruuna painaisi niin paljoo kädelle. Lopulta sain ihanan, pyörivän laukan jossa poni kantoi itsensä hyvin.

Vaihdot meni hyvin, mutta kymmenen minuutin laukanvaihto harjoitusten jälkeen alkoi Turpo hieman oikkuilla ja heilutella päätään närkästymisen merkkinä. Siirryin sitten ravissa pääty-ympyrälle, mutta pään vispaus senkun jatkui. Mutta, kun vain tuin sitä pohkeella hieman enemmän ja annoin sen ravata vähän isommin, poni oli taas tyytyväinen! Pari kierrosta näin ja takaisin uralle. Urallakin pään heilutus loppui ja nostin laukan. Tein vielä pari vaihtoa jotta tehtävä saisi onnistuneen lopun.

Tein sitten vielä perus diagonaaleja ja laukasta suoraan pysähtymisiä diagonaalien puoliväleissä. Kun istuinluiden tuntuma löytyi sain kaikki pysähdykset onnistumaan askeleessa!

Oli kaikin puolin hyvä päivä ja vaikeuksien kautta voittoon! Poni tuli tasaisesti molempien pohkeiden ja ohjan välissä, päänkin sopiva asento löytyi. Samaa hyödynnettävä ensikerralla! :)

Nimi: Mari

26.09.2011 16:23
26.9.2011 Esteitä 60cm, 80cm ja 100cm

Hyppäsin tänään Turppiksella Tepan ja Fränkin ja Annin ja Baltsun kanssa. Tosi kivasti meni :) Ainoa pudotus tuli metrin radalla, mutta muuten koko ajan puhtaasti. Ihana laukka ja tosi kuuliainnen herrasmies <3 Rataan kuuluin vaan kolme estettä; okseri, pysty ja ristikko. Pyyhin sienellä kevyestihikisen ponin tunnin päätteeksi.

Tästä se yhteistyö starttaa! :)

Nimi: Aukku

05.09.2011 21:34
Syyskurssi 1 päivä estetunti 80cm-100cm

Turpolla siis menin, hoitelin hyvin ja poni oli innokkaana menossa jo tunnille. Hypättiin 80-90cm lainetta, sarjaa jonka toinen osa oli 100cm ja sitten neljän esteen minirataa. Turpo kuumisi tänään ihmeen paljon mutta oli tosi kiva herrasmiäs :D

Nimi: Saara

10.08.2011 12:06
Tämä on siis Turpon henkilökohtainen hoitopäiväkirja, johon tulee merkintä aina kun olette tehneet ponin kanssa jotain :)
Päivikseen merkitään päivämäärä, sekä mitä olette yhdessä tehneet ja mahdollisia lisätietoja, miltä tuntui, menikö hyvin?

--.--.2011 maasto/koulu/esteet/ajo/valmennus/tunti/kisat
muuta?

©2019 Ponihaka - suntuubi.com