Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Lore

 • nimi: Lore
 • lempinimi: Lore
 • ikä: 16.6.2002
 • rotu: russponi
 • säkä:  121
 • sukupuoli:  ruuna
 • omistaja:  Ponihaka
 • hoitaja:  Aukku
 • valmentaja:  Kati Järvi
 • koulutustaso:  He: HeB  Re: 80cm

 

Luonnekuvaus:

Yleisesti Lore on pippurinen poni, joka ei päästä ratsastajaa helpolla omapäisyytensä vuoksi. Poni kuitenkin palkitsee työn hienoilla liikkeillä ja hypyillä. Hoitaessa söpö herrasmies. Kesäisin Lore toimii myös kärryjen edessä loistavasti.

Ratsastettaessa Lore on tempperamenttinen ja opettaa kyllä kaikki kantapään kautta. Ratsastajan pitää olla varma eikä eipäröidä hetkeäkään, tai poni on jo omilla teillään. Lore osaa liikkua kivasti ja hypätä isojakin esteitä oikeanlaisella ratsastajalla, ja jos on valmis tekemään töitä tuloksen eteen. Ruunalta ei vauhtia puutu, ja on kokoonsa nähden varsin vikkelä. Laukannostoissa Lore heittää muutamat ilopukit aina alkuun, ja on myös hyvä tekemään äkkikäännöksiä yleensä niissä seurauksissa että ratsastaja on maassa. Askellajit ovat ponimaisia mutta pehmeitä, hyppy terävä ja liidokas. Lore tykkää maastossa käydä jokaisen ruohotupsun läpi ja kaahata pellolla oman mielensä mukaan, joten sinne se tarvitsee kokeneemman ratsastajan.

Hoidettaessa Lore on pientenkin suosikki. Poni ei pure tai potki, välillä saattaa vähän uhota epävarmalla hoitajalle, joka taas kuuluu sen poikamaiseen asenteeseen. Ruuna saattaa pullistella, mutta suitsille se melkeinpä avaa suun valmiiksi. Lore tykkää tehdä pieniä jekkuja, kuten karsinaan vietäessä tarkistaa muiden ruokakupit matkanvarrelta, varastaa harjoja ämpäristä ja astua vasiletkun päälle. Lore jää mielellään syömään laitumelle kavereiden kanssa, jonka vuoksi sitä ei ihan helpolla saa kiinni. Taluttaessa poni kulkee nätisti vierellä tai hieman edellä.

Muuta muistettavaa:

 • alle +10 vaalenvihreä ruudullinen fleece-loimi, alle +4 siniraidallinen toppaloimi kaulakappaleella
 • talvella jos maa on jäässä, ulos putsit ja jännesuojat kaikkiin jalkoihin.

 

Ruokapäiväkirja:

Klo 7.00:  1kg esikuivattua heinää, 1 litra kauraa ja 0,2 litraa Speed Power - energian täydennys rehua, 0,1 litraa kauraa

Klo 12.00:  0,5kg kuivaheinää ja 1 litra kauraa, talvisin pari kuusenoksaa

Klo 15.00:  magnesiumia, 0,20 litraa melassia, 2dl pellavaa, Chevinal Plus - vitamiini ja hivenainelisää, 1 dl kauraa ja 1 kg kuivaheinää

Klo 20.00:  2kg kuivaa ja esikuivattua heinää, 1 litra kauraa, 0,2 litraa Racing Power - energian täydennys rehua

 

SUKUTAULU 

I.  Loretdos

ii.  Dosse Iii. Serla
Iie.  Mosse
Ie.  Enda Iei.  Unda
Iee.  Enni
E.  Lordana Ei.  Lorelias Eii.  Lukas
Eie. Lilli
Ee.  Ana II Eei.  Eetu
Eee.  Anita

 

Vieraskirja  1  2  3  4  > [ Kirjoita ]

Nimi: Aukku

09.04.2012 10:09
9.4
Kävin moikkaamassa Lorea pikaisesti. Saaraa ei ole näkynyt tallilla ja muutenkin koko paikkaa on uhkaamassa lopetusvaara - kuulemani mukaan. Tulin siis käväisemään ja harjailemaan Lorea vähän, jonka jälkeen taluttelin maneesissa muutamat kierrokset. Pojalla oli virtaa narun päässä! Loppuun syöttelin vielä muutamat porkkanat.

Nimi: Aukku

23.03.2012 08:11
23.3 - Lorsuilua
Macyn ratsin jälkee lähdin maneesiin vähä hyppään Lorella ilman satulaa :) poni oli pinkeenä ja säikähteli maneesin rakenteiden pauketta. Tulin suosilla alkuravien jälkeen alas ja laukkuutin liinassa ennen hyppyjä. Lore sai siinä sitten pukitella oikein sydämensä kyllyydestä. olipa pojalla hauskaa! :D Sitten aloitettiin hyppään. Lore oli jo paljon kivemman tuntuinen ja saatiin hyviä hyppyjä. Opin jopa pysymään sen selässä joissain sivuloikissa esteen jälkeen! Noo tulin kuitenkin kerran kunnon suhahduksella maneesin hiekkaan, onneksi Lore ei lähtenyt lipettiin vaan odotteli kärsivällisesti. Hauskaa oli - harjasin tallissa vielä huolella ja otin karsinan Lorpan mentyä pihalle

Nimi: Aukku

17.03.2012 08:54
17.3
Lorella oli nyt pitkä talviloma, jonka aikana en käynyt sillä ratsastelemassa. Poika kuitenkin nautti selvästi lomastaan :) Se oli pakannut mukavasti energiaa ja oli ratsastaessa eteenpäinpyrkivä ja yllättävän fiksu, vaikka pari pölhöilyäkin piti tulla tietenkin mukaan. Menin satulalla peruskoulusettiä, aiheena väistöt. Hain eka alkuraveissa Lorea hyvään peräänantoon ja reippaaseen tempoon. Aloittelimme sitten ensin käynnissä väistöt joista siirryttiin raviväistöihin. Laukassa tein muutaman pärryyttelykierroksen jälkeen sulkutaivutusta. Lore oli oikein nättinä poikana! Takaset tuli hyvin mukana ja vetelästä poninpallerosta ei ollut tietoakaan. Tällainen Loren pitäisi aina olla - energinen. Kävelytin loppukäynnit ja tallissa heitin fleecen niskaan ja vein sitten pihalle temmeltämään muiden ponien kanssa. Siivoilin vielä karsinan ja puhdistin satulan, suitset ja vaihdoin uuteen huopaan.

Nimi: Aukku

01.03.2012 10:15
1.3

Juoksutin Loren vielä Macyn ratsin jälkeen. Kello alkoi olla jo aika paljon, joten käytiin pikaisesti ilman sen kummempia harjailuja maneesissa juoksemassa. Päästin Loren irti ja hätyyttelin sitä narulla juoksentelemaan, kunhan oltiin ensin kävelty muutama kierros, ettei lihakset revähdä. Lore meni alkuun hyvin maltillisesti ravia ja rauhallisempaa laukkaa mikä oli hyvä, ettei heti alkanut revittelemään. Sekin vaihe kyllä tuli ja sain nauttia kunnon rodeoesityksestä ilmanratsastajaa :D Lorella oli kivaa ja oli ihan puhki kun otin sen kiinni ja kävelimme vielä muutaman kierroksen. Yhteensä tämä maneesikäynti kesti puolisen tuntia.

Tallissa korvasin alussa huonot harjaukseni ja harjailin oikein pitkään. Lore sai myös iltaheinät eikä kerennyt alkaa kiusaamaan mua, joten harjaaminen kävi mukavan rauhallisesti. Pesin myös nopeasti suitset, jotka lore oli liannut maneesin hiekkaan piehtaroidessaan.

Nimi: Aukku

27.02.2012 18:08
27.2 Loreponin tuhma päivä

Lore oli tänään vekkulituulella. Sain sne yllättäen kiinni jo parin karkauksen jälkeen, mutta tallissa se sitten aloitti perinteisesti mutta entistä hurjemmin varpaiden tallomisen, seinään litistelyn, näykkimisen ja harjojen piilottelun. Sillä oikein jylläsi mielikuvitus ja tiesin jo odottaa ratsastukseltani tippumisia :D
Menin satulalla ja päätin mennä semmoista peruskoulua/yleistreeniä, ettei tänänä niin paljoa vedettäisi muotoon yms. Hain Lorea hyvin kuulolle jotta se ei kuitenkaan alkaisi hurjastelemaan ja pomppimaan allani. Noo, kyllä se heti ekan kerran yllättikin, kun ravasin kulmaan ja poni pomppasi kunnon loikalla sieltä pois muka nähden mörköjä. Siitä sitten kiitolaukkaa toiseen päähän ja tänään huonolla tasapainolla palkittu Aukku tippui lumihankeen puolessa välissä matkaa. Jatkettiin sitten kunnon kurinpalautuksella ja tiukemmalla kurilla. Lore alkoi pukittelemaan ärsyyntyessään minun pitämästäni kurista ja sai uudelleen minut alas tyylikkäällä rodeosarjalla antaessani sille pitkiä ohjia. Että näin. Aukun tasapaino ei taaskaan ollut huipussaan.
Muuten kaikki meni kentällä aika hyvin. Menin vielä niinkuin Maisankin kanssa ennen Lorea pienen mettälenkin, semmoisen parin kilsan. Lore sai siinä sitten puhaltaa ja rentoutua. Noin kilometrin päässä tallilta se näki samoja vihreitä ukkoja kuin Macy ja oravia rasahteli puissa, jonka seurauksena lähdettiin kauheata kiitoa tallille päin pitkin ohjin. Keräsin hätäisesti ohjia mistä Lore ei pitänyt ja isolla loikkauksella kiidätti minut läheiseen lumikasaan jatkaen itse matkaansa. Köpöttelin sitten ponin perässä sen puoli kilometriä mikä oli enää jäljellä ja tallilla hurjimus oli saatu kiinni. Tänään oli jännitystä ja meininkinä, toivottavasti hyvä tasapaino siunaa mut ensi kerralla.

Nimi: Aukku

21.02.2012 14:58
21.2

Plussakeliä ja kevättä ilmassa!
Nautiskelin täysin siemauksin keväisestä ulkoilmasta käppäillessäni Ponihakaan yhdessä Tepan kanssa, joka oli tulossa moikkaamaan hevosia. Kävimme yhdessä hakemassa Loren kiinni ja hoitelimme sen sitten ponitallissa. Kello oli aika vähän, lyhyt koulupäivä kummallakin. Aurinko lämmitti vielä mukavasti siivilöityessään ikkunanraioista. Päätin mennä ilman satulaa ja Tepa lupasi laittaa muutaman esteen. Olisihan meillä Lorsun kanssa hyppyharjoituskisat ensi kuun lopulla... ja ilmansatulaa.
Tulin alas 2 kertaa. Toisella onnistuin tulemaan ketterästi jaloilteeni, mutta toisella tulin vatsalleni ja ilmat tuli pihalle. Siinä sitten vähän aikaa hengittelin ja uudestaan ponin selkään. Lore yritti aika monta kertaa esteen jälkeen nykäisyjä sivulle, muttei enää onnistunut. Muuten liikkui sileellä ihan OK, selkä on vähän jumissa joten hierontaa tilailen pian! Viimeiset hypyt ratana meni hienosti!
Käytiin vielä pihalla piehtaroimassa sen jälkeen kun olin ratsastellut. Kivaa oli!

Nimi: Aukku

16.02.2012 19:59
16.2 *kunnon tarina*
Ratsastelin Petran ja Curren kanssa Lorella maneesissa. Kokeiltiin vähän uusia kamoja, brodeerattua huopaa, ratsastusloimee ja ihka uutta satulaa. Satula sopi Lorelle aika hyvin, kun vielä vähän laihtuu niin ei pyöri niin paljoa takakaari :D Lore oli alkuun väsyneen ja äreän tuntuinen, mutta innostui etenkin sitten kun aloiteltiin laukkailu, minkä se sai suorittaa aika reippaalla tahdilla. Kivaa oli! Hoitelin ponin hyvin ja kaikki OK

Nimi: Aukku

15.02.2012 21:08
14.2 Ystävänpäivä kilpailut!

Lore liikkui kaikin puolin koko kisojen ajan mallikkaasti, se ei kyllästynyt kouluun ja kulki näppärästi. Tajusi selvästi että nyt on tosi kyseessä ;) Lorella olisn siis HelppoC radalla ja C merkissä!
Helppo C
Aukku - Lore 1.sija <-- hyvin meni ja saan olla poniin tyytyväinen! Hieno Lore! Saatiin tosiaan nyt ton estekapulan lisäksi kunnon koulupenkki jolla alkaa tuuppaileen, nyt voi saada enemmän jalkojakin ympärille :)
C merkkikin tuli nappaistua matkan varrelta. Lore on hieno poika! Sai herkkuja kisojen jälkeen ja kunnon hoitelut

Nimi: Aukku

13.02.2012 21:31
13.2

Taas alkuun koulua! Lore oli tänään vähän jäykempi ja yhteistyö ei paikoitellen pelannut, taitaa olla kouluratsastus vähän tylsää jos sitä menee liikaa Loren mielestä :D tein vähän aikaa ravissa ja sitten tulin alas selästä kokoamaan pari pientä pystyä piristämään lorea. Toivottavasti se huomenna jaksaa taas koulua! Hypättiin yksittäisinä molemmat pari kertaa eri suunnista ja sitten kerran kahden esteen pätkänä. Lore innostui ja lopettelin sitten pian hyppyjen jälkeen. Menin ehkä puolisen tuntia, koska huomiselle pitää säästää paristoja ;)
Keräsin esteet pois Loren seuraillessa parin metrin päässä perässä. Sitten taluttelin veilä lumihangessa pihassa ja talliin ---> Lore oli aika pirteä vielä mikä on hyvä huomista varten. En laittanut loimea kun ei hionnut ollenkaan, mutta laitoin linimenttiä silti joka jalkaan.

Nimi: Aukku

12.02.2012 19:14
12.2 Viime hetkien koulutuuppailut

Ratsastettiin yhdessä Petran kanssa maneesissa poneilla.
Tänään menin perus läpiratsastelun alkuun. Lore tuli heti hyvin kuolaimella muotoon ja oli herkkä niin ohjalle kuin pohkeellekkin. Tein istuntaharjoituksia ja tein aika reippaat lämmittelyt n. 20minuutissa, jossa otin jo laukkaakin. Kun Lore toimi nöyränä jokaisessa askellajissa, pidettiin pieni tauko jonka jälkeen harjoittelin HelppoCn kouluohjelmaa yhdessä Petran kanssa. En itse ole kovin hyvä muistamaan ratoja, joten Petra kaiveli sen mielestään ja minun Lorella hölkötellessäni antoi aina seuraavia ohjeita. Sain hyvää palautetta radasta, mutta Lore kuulemma hieman kiemurteli suoralla linjalla, joten sen jälkeen kun arvoin Petran ja Sepon suoritusta treenasin suoria linjoja eri askellajeissa. Loreponi oli tänään todella hyvän tuntuinen ja odotetaan jo innolla ylihuomisia kisoja... :))

©2019 Ponihaka - suntuubi.com