Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ponihaan Waltteri

 

 • nimi: Ponihaan Waltteri
 • lempinimi: Waltsu
 • ikä: 14.4.2001
 • rotu: shetlanninponi
 • säkä:  116
 • sukupuoli:  ruuna
 • omistaja:  Ponihaka
 • hoitaja:  Mari
 • valmentaja:  Anu Pulkkinen
 • koulutustaso:  He:HeC Re: 60cm

 

 Luonnekuvaus:

Yleisesti Walter on energinen, luonteikas ja kiltti pikku poni, käy myös ajoponiksi.

Ratsastettaessa Walter on reipas ja hieman omapäinen. Poni tykkää hypätä, ja olla mukana tunneilla, se keskittyy jokaiseen tehtävään minkä ratsastaja sille antaa, ja koittaa tehdä parhaansa, joskus se taas tekee omanpään mukaan eikä anna ratsastajan vaikuttaa. Jos ruunalta tippuu, se jää odottamaan kiltisti vierelle ja jatkaa ratsastajan noustua selkään luultavasti pukittelemalla. Walterin kanssa kannattaa käyttää raippaa ja tiukkaa sisäpohjetta.

Hoidettaessa Waltteri on kiltti ja suloinen poni, jota uskaltaa varmasti pienetkin tulla rapsuttelemaan. Walter nauttii harjailusta, vielä enemmän se tykkää jos se tehdään ulkona. Ruuna toimii myös ajoponina, ja se ravailee mielellään kärryjen edessä, eikä turhia säiky. Satulaa laittaessa saattaa vähän pullistella, suitsen menevät hyvin.

Muuta muistettavaa:

 • kesäisin ötökkäspayta
 • alle +10 vaalenvihreä ruudullinen fleece-loimi, alle +4 siniraidallinen toppaloimi kaulakappaleella
 • talvella jos maa on jäässä, ulos putsit ja jännesuojat kaikkiin jalkoihin.
 • Aurinkoisella kelillä aurinkorasvaa turvalle.

 

Ruokapäiväkirja:

Klo 7.00:  0,6kg esikuivattua heinää, 1 litra kauraa ja 0,2 litraa Speed Power - energian täydennys rehua, 0,2 litraa prixiä

Klo 12.00:  1kg kuivaheinää ja 1 litra kauraa

Klo 15.00:  magnesiumia, 0,20 litraa melassia, 2dl pellavaa, Chevinal Plus - vitamiini ja hivenainelisää, 1 dl kauraa

Klo 20.00:  1kg esikuivattua heinää, 1 litra kauraa, 0,2 litraa Racing Power - energian täydennys rehua

 

SUKUTAULU

I.  Parat

ii.  Granit Iii. Grane
Iie.  Lita
Ie.  Isabella Iei.  Mio
Iee.  Doris
E.  Justina Ei.  Rollo Eii.  Friskus
Eie.  Lillstinta
Ee.  Bessi Eei.  Klippman
Eee.  Bettan

 

Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Petra

22.02.2012 20:52
22.2.2012 Estetunti 40-60cm!

Menin estetunnilla tänään Waltsulla, sillä pitää vähän treenailla viimeinen päivä maaliskuuta oleviin estekisoihin, joihin osallistuimme ristikko-50cm ilman satulaa mentävään luokkaan (:
Waltsu oli sisällä jo, joten aloin laittelemaan sitä käytävällä muiden kolmen tuntilaisen kanssa, ruuna vähän koitti pullistella mutta eipä oikeen mitään muuta tehnyt. Maneesissa meillä oli pituushalkaisijalla kaksi ristikkoa, toinen pituussuunnassa ja toinen lävistäjällä vinolla linjalla. Sitten okseri, pysty ja puomi-60cm-puomi sarjajutska. Mentiin ihan alkuun ilman jalustimia ravisiirtymät läpi, itselläni kesti hieman että totuin ponin pienenpieniin askellajeihin mutta kyllä se yhteinen sävel taas sieltä löytyi :) Nosteltiin vielä laukkavoltit käynnistä ja alettiin tulla laukanvaihtoja ilman jalustimia tällä yhdellä ristikolla pituushalkaisijalla, mulla ja Waltsulla meni tosi hyvin tää, ei yhtään vastalaukkaa. Tipuin kerran, kun tultiin linjaa jossa viimeisenä oli 50cm okseri, siinä poni teki 360 astetta ympäriköönnöksen ja rojahdin maahan, mutta kipusin heti selkään ja tulin uudestaan, koko loppu tunti meni oikein näppärästi, selvittiin hyvin myös pitkästä radastakin!
Tallissa laitoin loimen päälle ja heitin ruuat sisälle.

Nimi: Petra

14.11.2011 11:23
9.11.2011 Maastossa taas jälleen :)!

Saaran pyynnöstä liikuttelin Waltsun tänään, ja sain mennäkkin aamutallin teon jälkeen tällä shettiksellä maastoon! Waltsu oli pihalla, sillä se söi aina aamuruokansa välitarhassa Loren ja Rillon kanssa. Hain sen sieltä ja huuhtelin jalat, jossa oli vähän kuraa. Laittelin sitten käytävällä kuntoon, Waltsu siinä vähän pelleili ja yritti liiskata mut seinää vasten, mutta pari ärähdystä ja se käyttäytyi taas kunnolla :D
Lähettiin ensin kumpare ylös, tein siinä muutamat peruutukset ylämäkeen että sais vähäsen sitä kesämahaa pois päin! Pellolla tein ihan perusjuttuja, en mitään hirveen vaativaa vaan kaikki askellajit läpi ja laukkarallia. Waltsu oli ihan intopinkeena koko ajan menossa, en meinannu ees pysyä kyydissä kun sieltä tuli semmosset pukit :D Mentiin sit ravissa kumpare ylös&alas ja siitä käynnillä tallille, poni sisään ja kamat pois, jätin sen sitten Rillon ja Loren kiusaksi tarhaan (:

Nimi: Mari

26.09.2011 16:35
26.9.2011 siivoilua ja huoltoa

Unohtui mainita karsinan siivous sekä suitsien ja satulan pesu + rasvaus. Tunnin jälkeen huuhtelin ponin pesukarsinassa ja kylmäsin jalkoja muutama minuutti per jalka.

Nimi: Mari

26.09.2011 16:32
26.9.2011 koulua ja muutama hyppy

Tänää oli koulutreeni. Harjoteltii pohkeenväistöä ja takapään väistättämistä. Tuli myös yhteisen taipaleen paras ravi. Perusdiagonaali ratsastuksia ja muuta mukavaa :) Laukka sujui hyvin ja selkää käytti loistavasti! Laukkaympyrällä meni tosi kivasti kaula ja selkä pyöreenä, sopivasti ennen estettä. pari hyppyä molemmissa keirroksissa 70cm pysty. Ensimmäinen 80cm pystyn kokeilu päättyi pystyyn hyppäämiseen ja niskalleen lentoon omalta osaltani. Toisella yrittämällä meni hyvin molemmista kierroksista. Ensimmäinen yhteinen ja pitkään treenattu etappi siis saavutettu <3

Aivan mahtava poni!

Nimi: Petra

21.09.2011 17:34
23.9.2011 maastoilua + pari maastoestettä ilman satulaa.

Tänään siis sain taas liikuttaa Waltsun kun omat kiireet vähän hellittivät. Poni oli karsinassa jo valmiina, joten siinä käytävällä vaan laitoin kuntoon ja sitten tallin edestä selkään.
Mukaan tuli Anni ja Tepa, joten olin taas pienellä shettiksellä jonon viimesenä. Lähettiin maneesin ja kentän välistä alkavalle polulle. Waltsu meni pörheenä muodossa kun keräilin ohjia ekan kerran. Jatkettiin sitten samaa polkua, missä käyntiin yöratsastuksessa ja vastaan tuli pari maastoestettä, oksista tehty ristikko ja heinäpaalieste. Waltsu pomppas kaikki esteet tosi hyvin, ristikolle tultiin ravissa ja heinäpaalille tuli iiso loikka. Sieltä sitten rantaan, Waltsu kävi vähän kahlaamassa ja juomassa, jonka jälkeen jatkettiin asuinalueen läpi hiekkatielle. Siitä sänkkärille (ruispellolle), otin siellä muutamat laukat, Waltsu meni nätisti pyöreessä muodossa. Sitten metsäpolun kautta soratielle ja tallille.
Hoitelin karsinassa, syöttelin joku 10 minuuttia pikkutallin vieressä olevan koivun alla ja vein siitä tarhaan. Heitin sinne vähän heinää ajankuluksi, Waltsu oli ihana pitkästä aikaa :)

Nimi: Mari

20.09.2011 08:35
20.9.2011 maastolenkki ja pellolla laukkailua

käytiin Tepan, Petran, Annin ja Aukun kanssa maastossa. Käveltiin pellolle puolisen tuntia maastossa, jossa ravattiin laukattiin ja käveltiin. Oikein kivasti meni, vähän tosin kiihdytteli :)
Pellolla laukattiin melkein vartti yhteen menoon ja tein alkuun neliöuraa, pohkeenväistöä ennen kun pysty antaa laukata vapaasti. pellolla oltii noin 2omin ja takaisin tultiin jäähdyttely kävelyä toiset noin 20min. pellolla sortui pukkilaukkaan, muuten tosi kiva <3

Nimi: Petra

04.09.2011 22:20
5.9.2011 liikuttelin kentällä + hyppäsin pari kertaa pystyä.

Liikutin siis tänään Waltsun ilman satulaa oman tuntini jälkeen. Tein alkuun lisättyä ravia, josta löytyikin aika hienoa liikettä :) Myös parit siirtymät, ympyöritä ja sellaisia perusjuttuja. Hyppäsin pystyä keskihalkaisijalla muutaman kerran ja loppuun otin ravit ja sitten käyntiin. Waltsu hyppi tosi energisesti ja oli hyvin kuulolla, kiva oli :>

Nimi: Mari

25.08.2011 09:22
25.8.2011 ajo.
~ajoin Waltsulla pienen lenkin tienvarsilaitsojen välistä ja tallin pihaa ympäri. Waltsu meni kivasti eikä kummempia ongelmia ollut :D

Nimi: Saara

10.08.2011 12:08
Tämä on siis Waltsun henkilökohtainen hoitopäiväkirja, johon tulee merkintä aina kun olette tehneet ponin kanssa jotain :)
Päivikseen merkitään päivämäärä, sekä mitä olette yhdessä tehneet ja mahdollisia lisätietoja, miltä tuntui, menikö hyvin?

--.--.2011 maasto/koulu/esteet/ajo/valmennus/tunti/kisat
muuta?

©2019 Ponihaka - suntuubi.com