Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 • nimi: Whirlwind
 • lempinimi: Wintiö
 • ikä: 22.8.2004 Saksa
 • sukupuoli: ruuna
 • säkäkorkeus: 153cm
 • rotu: Risteytysponi
 • omistaja: Essi
 • hoitaja:
 • koulutustaso: He: VaB Re: 120cm

 

luonnekuvaus:

Yleisesti Wintiö on kiltti ja kuuliainen alkeistuntilaisten lemppari, vaikka toki tarjoaa haastetta enemmänkin ratsastaneille. Kuumuu, esteillä varsinkin.

Ratsastettaessa Wintiö on kiltti, eikä se yritä mitään kiitolaukka pukkisarjaa kesken tunnin. Se on myös osaava poni, joten hyvätkin ratsastajat saavat tekemistä, esim Wintiön laukka ei ole mitään silmää hivelevää, mutta kun sen asettaa oikein ja on tasainen, pehmeä ohjastuntuma, se liikkuu todella nätisti. Lisätty harjoitusravi on ruunalla tämän tallin paras, se osaa pitää nopeassakin ravissa askeleensa tasaisena. Joskus Wintiö osaa olla todella laiska, hyvinä päivinä se taas etenee reippaasti -joskus vähän liiankin reippaasti- ilman kannuksia ja raippaa. Wintiö ylittää esteet liidokkaasti jalat kiinni vartaloon tekniikalla - ja se toimii, ruunalla on jo kaksi sijoitusta rataestekilpailuista.

Hoidettaessa Wintiö on kiltti, joskus tosin saattaa livistää ovesta jos sen jättää auki, varsinkin jos heiniä on jäänyt tallikäytävälle ruokinnan jälkeen. Taluttaessa Wintiö on aika laiska, välillä sitä saa jopa kiskoa eteenpäin, yleensä silloin kun sitä tuodaan takaisin talliin, ulos viedessä voi olla vähän taluttajan edellä, mutta ei riuhdo minnekkään.

 

Muuta muistettavaa:

 • Paniikki lukollinen riimunnaru kun viedään isolle laitumelle.
 • jännesuojat estetunnille kaikkiin jalkoihin.
 • Jos on alle +10 astetta, niin päälle tulee ulkoillessa vihreä ruudullinen fleece-lomi, jos on alle +2 astetta, niin limenvihreäruskea ruudullinen toppaloimi kaulakappaleella.
 • pakkasella ulos putsit ja jännesuojat.

Ruokinta ohje:

 • 7.00- Esikuivaa heinää 2kg. ½ litraa kauraa
 • 15.00- 1kg kuiva heinää. 0,5 l kauraa, Idl pellettejä liotettuna n. 4dl kuumaan veteen
 • 20.00- Esikuivaa heinää 2kg

Mössö:
Idl pellettejä, liotettuna n. 4-5 dl kuumaan veteen
--------- antaa liota
Biotinia (yksi mitta)
Painallus Clewal
"Päälle" 1 litra kauraa

Välillä: Pellavansiemen öljyä, melassia ja vitamiineja
Herkut: Esim. porkkanat, omenenat, kuivat leivät jne.

 

Vieraskirja  1  2  > [ Kirjoita ]

Nimi: Essi

18.01.2012 14:40
Käväisin moikkaamassa Wintiötä pikaisesti ja hyvin näyttää viihtyvän. Suuri kiitos Tepalle Wintiön liikuksista :)
-Essi

Nimi: Tepa

14.01.2012 10:55
14.2.-12 Ilman satulaa maastoilua

Wintiö oli vielä sisällä, vaikka muut oltiin viety ulos. Harjasin ruunan reippaaseen tahtiin ja laitoin sitten suitset. Oli tänään tosi kivasti, eikä vempuillut yhtään. :> Hyppäsin sitten pihalla selkään ja lähdettiin heti maastoon. Wintiö oli reippaalla tuulella ja köpötteli moitteetta korvat hörössä. Itsekin ihailin maisemia, aurinko paistoi ja pakkanen tuntui poskissa. Käveltiin suht pitkään polkua pitkin, ennen kuin kokosin ohjat ja siirryttiin raviin. Ruunan askel oli pitkä ja kiva istua. Kierreltiin jonkin aikaa metsäpolkuja pitkin, kunnes siirryttiin vähän leveämmälle tielle. Wintiö olisi heti mielellään ottanut laukkaa, mutta pidätin ruunaa vielä jonkin aikaa. Ravattiin ja käveltiin tietä pitkin, ennen kuin annoin laukkapohkeet. Lähettiin kyllä sellasta vauhtia eteenpäin että huhhuh, mutta toisaalta antoi ponin nyt kerrankin päästellä. Laukattiin aika pitkään tietä pitkin, jossa oli erilaisia ylämäkiä, ennen kuin siirsin Wintiön raviin. Puolipitkällä ohjalla käytiin vielä pellolla ravaamassa ja vähän laukkaamassa. Sitten käyntiin ja metsäpolkuja pitkin takaisin tallille. Ruuna pärskyi tyytyväisenä, sekin tykkäsi selvästi kun sai käydä vähän maastoilemassa. Käveltiin vielä jonkin aikaa kentällä, ennen kuin palailtiin sisälle. Otin suitset pois ja harjasin hyvin paksun talvikarvan. Sitten violetti toppaloimi päälle, suojat ja putsit jalkaan ja tarhaan. Jäin vielä hetkeksi katselemaan ruunan innostunutta hulluttelua. Palatessani talliin siivosin karsinan ja tein iltaa varten mössöt ja heinät oven taakse.

Nimi: Tepa

13.01.2012 21:41
13.1.-12 Pitkästä aikaa Wintiöllä!

Kun olin jo Fränkin liikuttanut, laitoin vielä Wintiön kuntoon. Ruuna vempuili käytävällä vähän mielensä mukaan, enkä väsymykseltäni sitä edes kauheasti jaksanut käskeä. Lopulta sain kuitenkin ruunalle tungettua varusteet päälle, ja sitten matka maneesille alkoi. Lunta tuprutti niskaan kyllä ihan älyttömästi, joten mentiin molemmat ihan mielellään katon alle.

Alotettiin tekemällä vähän kontrolliharjotuksia, kuten pysähdyksiä, ympyröitä ja voltteja. Koitin taivutella ruunaa mahdollisuuksien mukaan aika paljon, ja lopulta myös taipui kivasti eteen alas. :) Ravi oli alkuun täyttä hössötystä, Wintiö kaahotti pitkin uraa eikä meinannut millään hakeutua takaisin kuolaimelle. Lopulta sain jonkin sortin hallinnan takaisin, ja rupesin heti työstämään ravia. Tehtiin paljon siirtymisiä ja väistöjä käynnissä ja ravissa, totteli ihan kivasti. Laukoissa otti taas alkuun kuolaimesta kiinni, mutta jonkin aikaa työstettyäni rupes taas kuuntelemaan hyvin. :) Laukoissa ihan perusvääntöä, lähinnä ympyröillä. Oli pitkästä lomasta huolimatta tänään tosi hyvä! Tallissa laitoin ruunalle loimen päälle, tein mössöt ja vähän siistin varusteita. Wintiö sai jäädä syömään sitten iltamössöjä, menin vielä tuntsareiden puolelle auttamaan ruokinnassa.

Huomenna olisi tiedossa varmaan maastoilua!

Nimi: Tepa

06.12.2011 20:10
5.12.-11 Hyppelyä
(unohdin eilen kirjottaa joten tulee nyt tänään:D)
Hypättiin vähän. Karsinassa oli toosi ärsyttävä, pyöri minkä kerkesi ja heilutteli jonkin verran takapäätänsäki. Lopulta selviydyttiin maneesin asti, jonne olin rakentanut yksinkertaisesti pitkille sivuille esteet, kokorataleikkaalle pitkähkön okserin ja molempiin päätyihin puomit. Toinen pitkän sivun este oli iso ristikko, toinen n. 70cm pysty jonka alla oli tynnyri. Alotettiin verkkaus ihan tekemällä suht paljon ympyröitä ja kontrolliharjoituksia. Wintiö meni kivasti, raveissa tahto vähän jo kuumuta ja kun vaihdoin kevennyksen se ruunan mukaan tarkoitti laukannostoa.. Kyllä se siitä, lopulta taipu omaan tahtooni. :) Laukat suurimmaks osaks ympyrällä ja sitten annoin vähän päästellä lopussa. Alotettiin hyppäys ristikosta, tuli alkuun ihan hirveän korkeita hyppyjä mutta kun saatiin rytmi kuntoon niin alko sujua. Okserille ja pystyllekin Wintiö kyllä otti sellaiset hypyt alkuun ettei mitään rajaa. Ei menty mitään rataa eikä kummempaa, tänään ihan kokeilin miltä hypyt tuntui. Tallissa sitten vielä kunnon hoidot ja loimi niskaan. Oli kyl super, vaikka vauhtia riitti!

Tallikisatkin meni hyvin, tuli kaks kakkossijaa, toinen 65cm ja toinen Helppo C. :>

Nimi: Tepa

17.11.2011 17:54
17.11.2011 Juoksutus + koulua
Pitkästä aikaa taas! Vuokraan nyt siis Wintiötä 1-2krt viikossa, joten tulee useammin ratsastettua. :) Tänään ensin juoksutin. Kulki nätisti ympyrällä, laukassa meni alkuun turhan lujaa ja heitteli vähän pukkeja, mutta rauhottu sit pian. Kun molempiin suuntiin kaikki askellajit oltiin menty, hyppäsin selkään. Käynnissä ja ravissa taipu kivasti ja oli sopivan rauhallinen, ei yrittäny lähtee mihinkään. Sit laukassa otti kuolaimesta kiinni ja vei kiitolaukalla toiseen päähän. Otin heti hallintaan ja menin ympyrällä työstäen jonkin aikaa. Laukat meni sitten molempiin suuntiin hyvin. :> Sit loppuun vielä tehtiin tehtävää, jossa mentiin kaheksikolla laukkaa ja aina kasin keskellä pysähdys ja toisen laukan nosto. Meni hyvin! Oli kyllä pirtee mut pysy jotenkuten käsissä, molemmille tuli kunnon hiki pintaan. Tallissa hoitelin ja laitoin loimen selkään. (:

Nimi: Tepa

15.09.2011 16:59
15.9. Koulua
Tänään liikuttelin siis Wintiön pitkästä aikaa. :) Alkuun mentiin normijuttuja, vähän ympyröitä, pari väistöä ym. Taipu kivasti ja oli tosi rauhallinen, mutta eteenpäinpyrkivä. Sitten ravissa koitin vähän saada peräänantoon, joka onnistuikin ihan hyvin. Laukassa sitten kokeiltiin vaihtoja, aluks oli vähän laiskahkot vaihdot, mutta parani koko ajan ja loppuun päästin meneen kokorataleikkaalla kaksikin vaihtoa! Sitten päästeltiin kierros, loppuravit ja -käynnit. Olin toosi tyytyväinen tänään, Wintiö meni ihan upeesti. :) Hoidin ratsastuksen jälkeen ja tein ruuat valmiiks oven taakse. Koitan taas pian ratsastaa, toivottavasti on yhtä hyvänä silloin!

Nimi: Essi

13.09.2011 17:23
13.9.2011 Esteitä ja maasto
Pitkästä aikaa tallille ja Wintiöllä olikin ollut jo aika paljon vapaata, joten vähän jännityksellä odotin, että mitenköhän menisi. Noh, olihan Wintiö aika reippaalla päällä, mutta tuntui tosi kivalta ratsastaa, taipui jo alku verkassa kivasti. Toki "säikähteli" vähän. Maneesissa oli koottu esteitä, joita alkuverkan jälkeen sitten loikkailin, ihan kivasti meni. Tuli pari ei toivuttuakin hyppyä. Kun olin mennyt maneesissa lähdin vielä maastoon, jossa sitten laukkailin täysiä, mukaan mahtui myös pukkeja, sitten rauhallinen loppu verkka vielä maastossa ja siinä taisi olla sitten kaikki. Tuli n. 2h ratsastelut tänään. Tuntui kivalta mennä vaikka olikin ollut vapaata =)
-Essi

Nimi: Essi

17.08.2011 19:07
16.8.2011 Estevalmennus
Olin ilmoittautunut puolituntiseen estevalkkaan Wintiöllä. Verkkailin 40-minuuttia maastossa, ja oli jo heti alkuun hyvän tuntuinen.
Valkassa ratsastimme heti alkuun perusjutut kuntoon ja hyppäsimme lopuksi 110-120cm radan, joka sujui yhdellä pudotuksella. Hypätessä Wintiö oli reipas, mutta kuunteli aikahyvin kuitenkin apuja. Tämmöstä tälläkertaa (:

©2019 Ponihaka - suntuubi.com