Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Ponihaan Flurry

   

 • nimi: Ponihaan Flurry
 • lempinimi: Lätty
 • ikä: 6.2.2004
 • rotu: Puoliverinen
 • säkä:  170
 • sukupuoli:  ruuna
 • omistaja:  Ponihaka
 • hoitaja:  Ei ole, etsitään..
 • valmentaja:  Anu Pulkkinen
 • koulutustaso:  He: HeA  Re: 115cm

 

 Luonnekuvaus:

Yleisesti Lätty on isoaskelinen nuori lupaus. Hevonen hyppää helposti metriä, mutta valitsee ratsastajansa, joten sillä ei ihan kaikki todellakaan pääse.

Ratsastettaessa Lätty on vaativa, mutta sopivalla ratsastajalla palkitsee kyllä upeilla liikkeillä ja hypyillä. Lätty on herkkä ja kuulias, se huomauttaa varmasti jos ratsastaja on jäänyt kiinni suuhun, jolloin se tekee heti stopin eikä liiku kunnes asia on korjattu. Ruuna kyttää aika helposti erikoisia esteitä, ja kieltää yleensä niille ellei kerro todella tarkasti minne menee ja mitä pitää tehdä. Lätty on nuori vielä, mutta on koulutettu hyvin. Ruunalla on isot askeleet ja omalaatuinen hyppytyyli, pitkään ja korkealle, jalat taipuvat mahaan kiinni. Ruuna villiintyy aika helposti, joten ilman satulaa sille kannattaa ottaa naru kaulaan, sillä se joudutaan välillä pysäyttämään seinäänkin. Lätty ei paljoo pukittele, paitsi joskus vetää päänsä alas ja heittää takapäätä hennosti ilmaan. Ruuna on taitava koulussa, mutta ratsastajalla täytyy olla napakat pohkeet. Lätty on kuin pikkuponi jättiläisen koolla.

Hoidettaessa Lätty on oikea symppis. Kuolainten kanssa ei voi tulla ongelmaa, sillä ruunalla käytetään kuolaimettomia hackmoren suitsia, satulavyötä laittaessa ruuna saattaa hieman pullistella, mutta parilla taputuksella sekin hoituu. Suitsia laittaessa ruuna yleensä nostaa päänsä kattoon, koska on huomannut ettei jokainen sinne yltä. Silloin kannattaa napata etuharjasta kiinni ja vetää pää alas. Taluttaessa Lätty ei rynni edelle, mutta isojen askeleiden takia saattaa tuntua että ruuna menee lujaa. Hevonen tykkää riehua kavereiden kanssa laitumella ja maastossa se vasta villiintyykin. Lätty kiusoittelee välillä hoitajaansa tuuppimalla selkään ja availemalla vetosolmua, kuitenkin ruuna on täysin kiltti ja huomaavainen.

Muuta muistettavaa:

 • estetunneille jännesuojat etusiin
 • alle +10 vaalenvihreä ruudullinen fleece-loimi, alle +4 siniraidallinen toppaloimi kaulakappaleella
 • talvella jos maa on jäässä, ulos putsit ja jännesuojat kaikkiin jalkoihin.
 • kuolaimettomat suistet!

 

Ruokapäiväkirja:

Klo 7.00:  2kg esikuivattua heinää, 1 litra kauraa ja 0,2 litraa Speed Power - energian täydennys rehua, 0,25 litraa prixiä

Klo 12.00:  1,5kg kuivaheinää ja 1 litra kauraa

Klo 15.00:  magnesiumia, 0,20 litraa melassia, 2dl pellavaa, Chevinal Plus - vitamiini ja hivenainelisää, 1 dl prixiä ja 1 kg esikuivattuaheinää

Klo 20.00:  2kg kuivaa ja esikuivattua heinää, 1 litra kauraa, 0,2 litraa Racing Power - energian täydennys rehua

 

SUKUTAULU

I.  Furrytale

ii. Ferryvan Iii. Fugerlo
Iie.  Vaanada
Ie. Tallikka II Iei.  Tali I
Iee.  Likka
E.  Leoindy Ei.  Indiana Jones Eii.  Inkkari
Eie.  Jonna
Ee.  Leonie Eei.  Neffyer
Eee.  Ninna

 kuva © Brenda, Kopiointi Alegre

Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: *lumienkuli*
Kotisivut: http://kopiointialegre.webs.com/

02.04.2012 10:58
Linkitäppä Alegre copyihin!

Nimi: Anni

16.10.2011 21:33
14.10.2011 Harjoitusestekisat, 100cm 0/0vp.

Menin tänään siis metrin Lätyllä harkkakisoissa! Laitoin normisti kuntoon tallissa ja mentiin sitten jo hämärällä verkkaamaan kentällä, jossa ei kuitenkaan ollut yhtään estettä. Tein ihan vaan nostoja sekä ympyröitä. Maneesilla sai hypätä radan ensimmäisen esteen molemmista suunnista kaksi kertaa, Lätty oli siinäkin tosi reippaana ja tuntui liikkuvan kivasti, ponnistukset lähtivät oikeilta paikoilta. Ruuna oli ihan superi radalla, tuli siistejä hyppyjä, tiet esteille onnistuivat ja hevonen tuntui tosi kivalle. Saatiin puhdas rata ja siitä tuli sitten vaaleanpunainen ruuske! :) Kävelin vielä kentällä, vein hepan talliin, purin, kylmäsin jalat ja laitoin viltin päälle.

Nimi: Anni

01.10.2011 11:46
1.10.2011 hyppelyä maneesissa.

Liikutin tänään Lätyn esteillä. Tulin tallille suoraan koulusta, sitten vaan omat vaatteet päälle, poni sisälle, kuntoon ja maneesille heti esteiden rakennuksen jälkeen.
Laitoimme maneesin pitkälle sivulle yhden 90cm pystyn, toiselle pitkälle sivulle kolme isoa ristikkoa, niin että niiden väliin mahtui yksi laukka. Lyhyen sivun keskelle tuli 60cm pysty.
Tein alkuun ihan vaan taivutteluja sekä siirtymiä, kun ne onnistuivat rennossa tahdissa siirryin ravissa tekemään mahdollisimman hyviä kulmia ratsastamalla radan poikki, Lätty oli tosi näppärästi kuulolla ja hienosti muodossakin. Nostin sitten pariin kertaan laukkaa, vähän isoa oli alkuun mutta sain koottua siitä tosi kivasti pyörivää ja rentoa, hieno Lätty!
Aloin tulemaan ristikoita, Lätty innostui aika paljon hyppimisestä ja heitteli pari pukkia alkuun, mutta askeleet osuivat tosi hyvin ristikoiden väliin eikä tullut pudotuksia tai muita sellaisia. Hyppäsin sitten aika paljon ratana esteitä, ja ylitimme kaikki moneen kertaan hienoilla hypyillä. Välissä oli lepotauko, sitten ravit ilman jalustimia sekä vielä menin ristikoita. Lätty meni tooosi hyvin, kisoissa saattaakin tulla hyvät sijoitukset tällä menolla, ainakin toivotaan niin :)
Vein Lättysen karsinaan ja jätin sinne odottelemaan ruokia.

Nimi: Anni

19.09.2011 18:52
19.9.2011 koulukisat, ensimmäinen sija!

Tänään oli siis Ponihaan dressagecup, Lätyllä osallistuin vaikea B luokkaan, sijoituin ensimmäiseksi 67%. Lisäyksissä tuli aivan mahtavaa liikettä ja olen muutenkin tosi tyytyväinen ruunaan, hienosti voitettiin koko luokka (--;

Nimi: Anni

16.08.2011 19:02
16.8.2011 100cm estetunti kentällä!

Lätty oli tosi kiva, vaikka en kyllä heti lämmennytkään niille suuurille askeleille :D Tultiin sarjoja, kavaletteja, puomeja, erikoispystyä ja 110cm okseria. Ratsastettiin kaikki esteet läpi yksitellen ja lopuksi ratana, ihan mieletön tunne hypätä 110cm estettä niin osaavalla hepalla, tosi hyvin meni muutenkin koko tunti, olin ihan yllättynyt :)
Tehtiin myös aikapaljon siirtymiä, pysähdyksiä ym, mutta pääasiassa kyllä hypättiin kokoajan. Lätty oli kivasti kuulolla ja tosi energinen, vauhtia ei ainekaan puuttunut :D
Seuraavan kerran sitten luultavasti varmaan vasta kurssilla >

Nimi: Saara

10.08.2011 11:45
Tämä on siis Lätyn henkilökohtainen hoitopäiväkirja, johon tulee merkintä aina kun olette tehneet hevosen kanssa jotain :)
Päivikseen merkitään päivämäärä, sekä mitä olette yhdessä tehneet ja mahdollisia lisätietoja, miltä tuntui, menikö hyvin?

--.--.2011 maasto/koulu/esteet/ajo/valmennus/tunti/kisat
muuta?

©2019 Ponihaka - suntuubi.com