Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Ponihaan Delhi

 

 • nimi: Ponihaan Delhi
 • lempinimi:  Delhi
 • ikä: 6.11.1997
 • rotu: Nweforest
 • säkä:  144
 • sukupuoli:  ruuna
 • omistaja:  Ponihaka
 • hoitaja:  Katri
 • valmentaja:  Elisa Renwall
 • koulutustaso:  He: HeA  Re: 100cm

 

 

 Luonnekuvaus:

Yleisesti Delhi on kokeneen ratsastajan pyöreästi kulkeva, tasa-askelinen varma ruuna niin esteille, maastoon kuin kouluunkin. 

Ratsastettaessa Delhi on todella reipas, ja sen saa taidolla pyöreään muotoon. Pienemmällä ratsastajalla Delhi taipuu nätisti, mutta kokeneella menee kauniisti peräänannossa. Esteillä ruuna saa kunnolla vauhtiakin mukaan, ja hyppää hyvällä ilmavaralla ja pehmeästi, jalat kiinni vatsassa. Delhi sopii melkeinpä kaikille, sillä on helppo ratsastaa, mutta tarjoaa haastetta ja tuloksia kokeneemmallekkin vaativalla tasolla. Ponilla on ihanan keinuvat ja todella tasaiset askellajit, laukka on mitä mainioin aloittelevalle esteratsastajalle, joka keskittyy vaan esteen hyppäämiseen. Kuitenkin metrin kisaradoilla Delhiä saa ratsastaa aika paljon pohkeella sekä istunnalla, ja on varottava jäämästä ohjaan kiinni tai tulee kielto. Maastossa ruuna villiintyy tosissaan ja sitä saa pidellä pellolla, mutten Delhi on pomminvarma ratsu, eikä säiky turhia. Ruunaa voi siis ratsastaa pienemmätkin, kokeneilla tarjoaa sopivasti haastetta ja on mainio esimerkiksi ensimmäiseksi kisaponiksi.

Hoidettaessa Delhi on erittäin kiltti, ruuna ei pyöri tai tee mitään ilkeyksiä varusteita laittaessa, paitsi välillä pullistelee satulavyön kiristyksessä mutta kuolamet sujahtaa sulavasti suuhun. Taluttaessa Delhi kävelee reippaana vierellä ja tutkii kaikkea mahdollista, ja saattaakin vetää itsensä ruohotupsulle jos ei ole tarkkana. Poni on kuitenkin todella kiltti, vaan vähän utelias. Perheen pienimmätkin voivat tulla rapsuttelemaan ruunaa, se nauttii aina huomiosta ja taluttelusta. Irtohypytyksessä poni on todella energinen ja pukittelee innoissaan.

 

Muuta muistettavaa:

 • estetunneille jännesuojat etusiin.
 • alle +10 vaaleanpunaruudullinen fleece-loimi, alle +4 tummansininen  toppaloimi kaulakappaleella.
 • talvella jos maa on jäässä, ulos tummansiniset eskadonin putsit ja jännesuojat kaikkiin jalkoihin.

 

Ruokapäiväkirja:

Klo 7.00:  1kg esikuivattua heinää, 1 litra kauraa ja 0,2 litraa Speed Power - energian täydennys rehua, 0,2 litraa prixiä

Klo 12.00:  1kg kuivaheinää ja 1 litra kauraa

Klo 15.00:  magnesiumia, 0,20 litraa melassia, 2dl pellavaa, Chevinal Plus - vitamiini ja hivenainelisää, 1 dl kauraa ja 1 kg kuivaheinää

Klo 20.00:  2,3kg kuivaa ja esikuivattua heinää, 1 litra kauraa, 0,2 litraa Racing Power - energian täydennys rehua. Talvella voi antaa pari kuusenoksaa.

 

SUKUTAULU 

I.  Donnerfee

ii.  Doopeli Iii. Pedro
Iie. Doola
Ie.  Ferandle Iei.  Dlerf
Iee.  Fenna
E.  Elsi Ei.  Eemeli Eii.  Eskardon
Eie.  Liina
Ee.  Donna Eei.  Prinssi II
Eee.  Nanna

 kuva © Brenda, Kopiointi Alegre

Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: *lumienkuli*
Kotisivut: http://kopiointialegre.webs.com/

02.04.2012 10:58
Alegren pitää olla linkitettynä copyissä!

Nimi: Katri

26.01.2012 20:18
26. tammikuuta 2012

Tänään kävin ratsastamassa Delhin kanssa hieman perusjuttuja, käynti- ja ravityöskentelyä, avoja, sulkuja ja väistöt mukana. Hyvin toimi, ponilla vaan oli aika paljon virtaa. Laukkailin sitten myös pääty-ympyröillä ja lopuksi menin talviseen maastoon ravailemaan ja hieman laukkailemaan, se oli SUPERKIVAA! Ponikin nautti ja sain todella jarrutella. Lopuksi harjailin sitä ja heitin loimen selkään. Putsailin varusteita ja vaihdoin huovan. Lähdin sitten kotia kohti. Ensi kerralla varmaan kavaletteja, sekä oksereita, muutama pystykin. (:

Nimi: Katri

14.11.2011 14:14
14.11.2011 Erikoisesteitä maneesissa feat. Tepa ja Fränk! (:

Elikkäs joo, en oo muistanu kirjotella tännekkään yhtään, mutta nyt muistin ja aijonkin kirjoittaa tänne. Siis, tänään oltiin maneesissa hyppimässä muuria ja aaltolankkua. Verkattiin hyvin alkuunsa käynnillä, ravilla yms. Sitten laukkailtiin ja aloitettiin myös pienemmistä esteistä. Pidin siitä tänään paljon, vaikka putosinkin yhden kerran lankkuesteellä. Käveltiin sitten loppukäynnit maastossa Tepan ja Fränkin kanssa. Tultiin takaisin tallille ja riisuin normaaliin tapaan varusteet pois. Pesin selän päältä ja heitin lämpöisen loimen sille selkään. Ennen ratsastusta siivosin karsinaa ja kävin hakemassa sen sisälle tarhasta. Ei kai sitten mitään muuta ihmeellistä, hypittiin korkeudeltaan noin 80cm.

Kiva päivä oli! (:

Nimi: Katri

09.10.2011 12:56
9.10.2011 Perusjuttuja maneesissa.

Tänään siis olin ensimmäistä kertaa katsomassa uutta hoitoponiani ja ratsastin sitä hieman maneesissa. Aluksi taluttelin sitä ulkona hieman. Ja ratsastuksessa aluksi ihan näitä käynti juttuja, pysähdyksiä ja voltteja. Vähän ajan päästä ravailin ja menin laukkaa ilman jalustimia. Ruuna oli aika reippaalla tuulella, pitkästä aikaa ratsastuksessa. Hieman meinasi kuskata, mutta kauniisti muodossa kulki. Tykkäsin paljon, lopuksi vain vein talliin ja pesin hikiset kohdat. (:

Nimi: Anni

10.09.2011 11:11
10.9.2011 koulua kentällä :)

Delhi siis saapui toissapäivänä Ponihakaan, ja sain luvan liikuttaa sitä tänään. Tein alkuun ihan käynnissä koottua ja pidennettyä askelta, josta siirryin ravi-ympyröille. Delhi meni tosi kivasti muodossa, pyöreänä. Sain tehtyä ravissa hyvät väistöt keskihalkaisijalta uralle ja poni meni toosi hyvin loppuun asti. Tein sitten ilman jalustimia nostoja, laukassa muutamaan kertaan myös kentän keskellä kahdeksikkoa laukanvaihdoilla, kyllä on osaava ja kiva poni :) Loppuun vielä kevennettyä ravia pitkällä ohjalla ja sitten talliin, josta vein tienvarsilaitsalle viettämään loppupäivää!

Nimi: Saara

07.09.2011 21:54
Tämä on siis Delhin henkilökohtainen hoitopäiväkirja, johon tulee merkintä aina kun olette tehneet ponin kanssa jotain :)
Päivikseen merkitään päivämäärä, sekä mitä olette yhdessä tehneet ja mahdollisia lisätietoja, miltä tuntui, menikö hyvin?

--.--.2011 maasto/koulu/esteet/ajo/valmennus/tunti/kisat
muuta?

©2019 Ponihaka - suntuubi.com