Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

RSS

Tallipäiväkirja

Tallipäiväkirjasta näkyy tallin viimeisimmät päivitykset, esimerkiksi uudet hoitajat, kisapäivien onnistumiset ja jouluvalmistelut, kaikki mitä teen tallilla ylläpitäjänä, ja vähän tallin tunnelmaa sun muuta siis täällä. Ottakaa huomioon ilmoituksen päivämäärä, sillä esim. hoitajat saattavat muuttua joka kuukausi.

______________________________________

 

20.03.2012 19:21 | Saara

Nyt pitää kirjoittaa nopeasti :D Mutta siis päivittelyt on sujunut ihan hyvin, ei ole hirveästi uusia tarinoita tullut mutta Olivia osallistui esteleirille, hoitajat ovat palailleet lomilta ja kevät on pitkällä! Suunnitteilla on jo maastoestekisat, saapa nähdä milloin sellaiset pystytään pitämään, kun lunta näyttää tulevan aina entisen tilalle yöllä samanverran mitä on päivän aikana sulanut.. Noh katsotaan.

Uutta ulkoasua suunnitteilla, + uusia poneja!


 - Saara | Kommentoi28.02.2012 13:01 | Saara

Saatiin kyllä tosi hieno logo meille, kiitos Lotta! Osallistujia oli aika paljon ja sain enemmänkin kuin yhden hyvän, joten päätös oli hieman hankala. Kokeilin kaikkia sivuille, jotka olivat ylivoimaisesti hienoimpien joukossa. Tähän kuitenkin päädyin, mustaan tosi hyvin toimintaa kuvaavaan logoon, joka mielestäni sopi parhaiten tänne Ponihakaan :) Toivottavasti tekin tykkäätte!

Lisäsin eilen seitsemän aikaan Harri Niemisen valmennuslistat, johon kuuluu myös tunnin luento, tuonne ilmoitustaululle. Yhdeksältä yksi ryhmä oli jo täynnä ja siihen tuli vielä yksi ylimääräinen mukaan, kahdessa ryhmässä on yksi paikka ja yhdessä kaksi paikkaa. Myös ulkopuoliset osallistuivat, joten mielestäni tämä valmennus ´alkoi´ ainekin tosi hyvin, katsotaan sitten montako tarinaa saadaan! ;>

Kevät on jo pitkällä kun tulen lomalta.. en yksinkertaisesti vain pääse koneelle rasastusleirini aikana, joten loma oli ainoa vaihtoehto.. vaikka se kestääkin sen kaksi viikkoa.. Tulen taas heti 15. päivä avaamaan illasta viekut, onneksi silloin ei ole päiviteltävää kun kukaan ei voi laittaa mitään mihinkään paitsi sähköpostiin :D Ajattelin tuon `loman` jälkeen järjestää taas talkoot, jossa oli mm. hommana maalata kentän aidat uudestaan valkoiseksi, haravoida, pestä vilttejä sekä toppaloimia kaappeihin odottamaan ensi talvea, ratsastaa poneja ja siivoilla talleja. Sen kunniaksi voisin vaikka järjestää jotkut maastotaitokilpailut pidemmälle keväälle, toki talkooiltana paistellaan makkaraa ja vaahtokarkkeja, mutta täytyyhän reippaille siivoojille jotain muutakin antaa palkaksi, josta jää muukin kun vaan muisto mieleen.

Tepa palasi eilen hoitajiin huiman kahden viikon tauon jälkeen :D No, jotkut on vaan luotu toisilleen ja irti päästäminen ei onnistu, hyvä niin!

Petra, Aukku, Eveliina, Lotta & Anni ovat olleet hyvin aktiivisia, Tepakin kävi tuossa tauon aikana yhdellä tunnilla :D Katria, Nonnea & Sofiaa odottelisin hoitamaan !

Huhhuh, tulipa pitkä teksti! Palailen sitten kirjottelemaan taas valmennuksen jälkeen maalliskuun lopulla, niin kamalalta kun se kuulostaakin :(


 - Saara | Kommentoi26.02.2012 16:42 | Saara

Alkaa vihdoinkin lumia jo sulamaan, ponitkin on ihan innoissaan ulkona kun ei ole niin jäätävän kylmää koko ajan, hoitajilla siis tuplasti enemmän töitä... :)

Päivityksissä ei ole tapahtunut mitään sen kummempia, tilatun grafiikan kanssa on ollut vähän ongelmia kun en osaa selittää mutta muuten aika tasaista menoa! Olen lukenut paljon hoitotarinoita, vastaillut viekkuun sekä sähköpostiinkin johon on tullut pari mielenkiintoista juttua, kuten hoitopyyntö ja muita kysymyksiä Ponihaasta. Taitaa jäädä viimeiseksi kisapäiväksi Marengossa tuo toissapäiväinen, kun tuloksia ei vieläkään ole kuulunut.. toivottavasti tulee edes enään jonkunlaiset ettei mennyt kisat ihan sivusuun. Hoitajat vaativat myös logon teko kisaa, joten sellainenkin on käynnissä tällä hetkellä, saapa nähdä millainen sen sitten voittaa, mutta hyviä on ainekin lähetelty jo säpöllä tänne mulle päin. Logo tulee siis navigaation alapuolelle, tänne Ponihakaan sekä PoHaRan omille sivuille (: Olen suunnitellut jo alustavasti niitä seuran estemestiksiä tässä kuukauden ajan, saatanpa kohta laittaa jo lappua ilmoitustaululle että saadaan mahdollisimman paljon porukkaa mukaan + tietysti tarvitaan kisahenkilökuntaa liputtamaan, rakentamaan rataa & nostelemaan esteitä luokkien välissä, sekä kanttiiniinkin tarvitaan pari tyttöä!

Macyn astutuksesta sen verran, että isäksi pääsi Adinan ponitilalta Calle -niminen, oikein suloisen näköinen ori, luonnekin Macyyn risteytettynä tulee varmasti sopimaan varsalle oikein hyvin. Aukku on sitoutunut jo tamman hoiteluun vähintään kesän ajaksi, varsallekin taidettiin saada projektivastaava (;

HOITAJILLA LOMAA 1.3 - 15.3, sillä en itse tuona aikana pääse päivittelemään sivuja oman ratsastusleirini vuoksi. Viekut myös suljetaan, joten jos on jotain todella tärkeää asiaa niin laita vaikka sähköpostiin :)


 - Saara | Kommentoi20.02.2012 21:59 | Saara

Nyt on sitten rataharjoitusten ilmoittautumislista laitettu, toivottavasti mahdollisimman moni on innokas osallistumaan .. luokkia on paljon erilaisia, kerhohuoneella on taas Niinan ansiosta hevosvarusteita myynnissä ja palkintojakin löytyy, vaikkei tosin mitään kovin hienoja mutta tärkeintä on yhdessä tekeminen ja hyvä talliporukka, mikä onkin täällä aina ollutkin! :)  

Tuli vaan mieleen, että haluaisiko joku vetää heppakerhoa? :> Seuran puolesta tälläinen olisi oikein hyvä vaihtoehto, otettaisiin yksi-kolme tyttöä vetämään vaikkapa kerran kuussa sunnuntaisin, tai lauantaisin kerhoa, ja sitten saa palkaksi liikuttaa jonkun ponin tuntipuolelta miten haluaa (tason mukaan!). Saisi ainekin hyvin vaihtelua tarinoihin, ja olisi muutenkin loistava lisä toimintaan, mitäs sanotte, onko innokkaita? Tulkaapa viekkuun infoamaan jos tälläisiä reippaita tyttöjä löytyy!

Nyt on luvassa YLLÄTYS, josta vain Lotta tiesi etukäteen.

>> Macylle ollaan hankkimassa varsaa tulevalle kesälle, niin sitä voidaan sitten leirien aikana ihmetellä & hoitaa :) Kävin tänään kysäisemässä aikaisemmin illasta Ponitila Adinasta astutusta, toivottavasti tämä sopii myös heillekkin päin. Varsan todennäköisin isäehdokas olisi Kingi, upea ratsuponi hyvällä luonteella. Tämä ori risteytettynä Macyyn, lopputulos ei voi olla huono ;)

ilmoittelen jo valmiiksi, että hoitajat saavat lomailla ansaitusti hyvällä työllä 28.2 - 4.3, eli kuusi päivää, älkää antako lukujen hämätä karkauskuukautena :)


 - Saara | Kommentoi15.02.2012 19:07 | Saara

Koulukilpailut ovat nyt ohi ..... ja kaappien kisahistoria -taulukko on ajallaan :) Muistan aina vasta tällöin miksi en järjestä kisoja useammin; koska tulosten laitto taulukoihin on aivan hirveää 12 hoitajalle :D Ei siinä, on mukavaa että hoitajat haluavat tosissaan kisata ja treenailla mutta itselläni menee aina jotain 2 tuntia kun laittelen niitä sinne taulukoihin ja lisään palkinnot sekä kisat yhteensä, onneksi seuraavat ovat vasta maaliskuun lopulla, listoja laittelen varmaan maaliskuun alussa, sillä en halua aiheuttaa kamalaa stressiä kun  kisailmoituksia tulee heti toisensa perään ja kaikki kuitenkin haluavat treenailla parhaansa mukaan :)

Saimme muuten lisää kisaedustajia, kiitos Saralle, Eveliinalle ja Nonnelle !


 - Saara | Kommentoi11.02.2012 20:49 | Saara

Toimintalistaa // kilpailut & valmennukset

maaliskuu

 • 31.3 harjoitusestekilpailut > ristikko-60cm, 80cm, 100cm
 • 17.3 Harri Niemisen estevalmennus > 50-70cm, 70-100cm

huhtikuu

 • 24.4 PoHaRan seuraestemestaruudet > 50-60cm, 70cm, 80cm, 90cm, 100cm
 • 15.4 Saaran kouluvalmennus > heC, B kangit

toukokuu

 • 13. - 16.5 tehokurssi
 • 20.5 kenttäkisat Korpilahti

Tässä nyt suunnilleen listattua tietoa tulevista valmennuksista ja kilpailuista kolmen kuukauden ajalta. Päivämäärät voivat muuttua, mutta lajit & paikat pysyvät samana :)


 - Saara | Kommentoi11.02.2012 15:22 | Saara

Paljon on taas tapahtunut parin päivän aikana, Tepa erosi (ei ehkä lopullisesti ?), mutta saimme myös kaksi loistavan oloista hoitajaa lisää > Eveliinan Monalle ja Sossen Laurille :)

Pakkanen ei millään tunnu laskevan, viikon alussa oli jo vain -5 astetta, mutta nyt on taas noussut melkein kolmeenkymmeneen ... toivottavasti koulukisoja ei jouduta perumaan liian pakkasen takia, vaikka onhan se aika epätodennäköistä. Ajattelin järjestää ennen helmikuun seuramestaruuksia, joiden päiväksi juuri varmistui 24.4, niin harjoitusestekilpailut maaliskuulle, luokkina olisi varmaan joku ristikko-60cm, 80cm ja 100cm, niinkuin yleensä näissä rataharjoituksissa on ollut. Seuramestaruuksiinkin tulee pari muutosta viime vuodelta, saattepa sitten nähdä ;) Koulukisat ovat jo melkein ovella, ensi tiistaina eli kahden päivän päästä! Toivottavasti olette kaikki treenailleet, sillä merkkien kanssa en ole kauhean armollinen! :)


 - Saara | Kommentoi08.02.2012 15:55 | Saara

Voisin tännekki kirjoitella vähän useammin jatkossa .... päässyt taas unohtumaan :D

Elikkä saimme uuden ponin, Laurin, joka toimii hyvin kesän leireillä, kursseilla ja tunneilla pientenkin tyttöjen ratsuna, kuin myös on osaava kokeneilla :) Toinen uusi tulokas oli Mona, hieman taitavemmille todella mukava, kyvykäs ratsu kilpailemiseen ja valmentautumiseen säännöllisesti, vaikka onkin nuori tamma kyseessä. Nonne on hoitajaehdokkaana tälle ponille, eli ei varmaan kohta etsitä enään mutta Laurille vielä on aktiivisen hoitajan paikka hakusessa :)

Haluaisin nyt kehua vielä muutamaa hoitajaa, jotka ovat tunnollisesti kirjoitelleet melkein päivittäin henkilökohtaisiin hoitopäiviksiin hyviä, pitkähköjä koosteita päivistä. Näitä tyttöjä ovat Anni, Petra ja Aukku, Tepalla sekä Lotalla alkoi hyvin, mutta nyt on taas tullut pientä taukoa.. Hyvin kyllä olette kirjoitelleet myös pitkiäkin tarinoita viekkuun, vaikka rajoitushan on se kerran kuukauteen! hyvähyvä. Sara myös palasi hoitajiin, tällä kertaa Eetulle, alku näyttää lupaavalle joten katsotaan mitä heidän yhteistyöstään syntyy ;)

Grafiikka on tilattu ja kohta pitäisi jonkinlainen tulla, leirilistat & tehokurssi tehty joten voisin pitää hieman lomaa uusien toiminta -kohteiden kanssa, koulukisoihin asti jolloin joudun taas laittamaan miljoonat tulokset jokaisen kaappeihin :D Jos jollain on ideoita vaikka uusiin merkkisuorituksiin tai toimintaan muutenkin, niin saa vihjaista viekussa!


 - Saara | KommentoiAnteeksi tuhannesti!
11.01.2012 15:27 | Saara

TAUKO ON OHI! En rupea täällä enempää selittelemään miksi pidin taukoa/lomaa, kiinnostus lopahti ja koneessa oli pientä vikaa, mutta nyt olen silti täällä päivittelemässä sivuja entiseen malliin, hieman innostuneempana ja aktiivisempana :)

Hoitomenetelmä muuttuu:

Tästä edespäin jokainen hoitaja voi kirjoittaa joka päivä ponin henkilökohtaiseen hoitopäiväkirjaan ilman kunnon tarinaa, ja lasken niistä merkinnöistä aina hoitamattoman viikon, jolloin erotan jos sinne ei ilmesty mitään kahdessa viikossa. Normaaleita tarinoita silti pitää kirjoittaa kerran kuussa. Helpotan tällä myös omia kiireitäni, vaikka tarinoita on aina toki mukava lukea, samalla hoitajat saavat vähän enemmän aikaa panostaa siihen yhteen kuun tarinaan ;)


( Päivitetty: 11.01.2012 15:33 )

 - Saara | Kommentoi08.12.2011 18:39 | Saara

Voi ei tallikisojen tuloksien laittaminen kisahistoriaan on vähän jäänyt :D Tarkistelin tänään monta tarinaa, sillä viikonloppuna en varmaan pääse koneelle ollenkaan enkä halua kerralla lukea 3 sivua sitten viikonlopun jäljiltä! Grafiikka onnistui nyt ihmeen hyvin, olen tyytyväinen siihen ja sitä oli kiva tehdä, toivottavasti tekin pidätte :) Vaihdoin myös hieman jouluisemman kuvan hoitopäiväkirjaan, kun sielä oli vielä sellainen missä ruoho vihersi.. jep päivittelin suunnilleen kuukauden ajan vaan viekkuja ja koitin säätää jotain grafiikkaa, huomaa että kun keskittyy tulee paljon parempaa jälkeä! (;

Tepa & Petra & Katri ovat hoidelleet aktiivisesti, Sofian tarina taisikin tulla sähköpostiin mutta mitäpä se haittaa, kunhan tuli jonnekkin :)

Hyvää joulunodotusta kaikille, ei ole enään pitkä aika! silloin jaetaan myös aktiivisille hoitajille joululahjoja, kannattaa nyt varsinkin olla aktiivisempi ja reippaampi kuin yleensä, sillä tarkkailen koko ajan teidän touhuja kaikissa viekuissa ;)


 - Saara | Kommentoi06.12.2011 19:49 | Saara

Lunta on vihdoin maassa! :---) Saatiin tänään myös tallikisat käytyä, paljon tuli hyviä tuloksia kaikille, jouduin silti vähän karsimaan mahdollisuuksia aktiivisuuden, treenauksen ja tarinoiden määrän mukaan ottaen, eli siis päällisin puolin aktiiviset hoitajat jotka treenailevat paljon suhteessa muihin, ovat siellä kärjessä! :)

Sain tehtyä uuden grafiikankin, toivottavasti tykkäätte! Tuntuu että Ponihaka vähän taas "palailee" hiljaiselolta, vaikka ei tässä mitään kirjaimellista taukoa olekkaan ollut :D Voisin lisäillä nyt kisahistoriaan tuloksia sekä palkintoja kaappeihin, siinä voisi olla päivän hyvä työ, kestää aina kumminkin sen 30-50 minuuttia niiden laittaminen, toki riippuu aina osallistujamäärästä ja omasta nopeudesta :) Valmennuslistoja ei vielä ole kuulunut, mutta eletään siinä uskossa että se ringin koevalkka on siis 28.12!

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille :)


 - Saara | Kommentoi02.12.2011 20:20 | Saara

Pitää vähän ryhdistäytyä...

Olen ollut nyt tällä viikolla tosi huono päivittelemään sivuja, olen vastaillut viekkuun mutta huomasin etten ole laittanut Nonnea tai Juulia mukaan tehokurssille, hoitopäiväkirjassakin on pitkä liuta lukemattomia tarinoita.. kiire painaa päälle mutta kyllä tästä jotenkin selvitään :) Alan nyt lueskelemaan noita tarinoita, sitten voisin miettiä kokonaan uutta ulkoasua! Ei siis ihan kokonaan erilaista, vaan uutta grafiikkaa ja ehkäpä fontteja otsikkoihin, pitää katsoa ;)

Sitä lunta on kyllä ollut harvakseltaan maassa, joten tarhat, kenttä ja ponit ovat yltäpäältä kurassa! Hoitajille semmoinen vinkki, että kannattaa laittaa poneille aina sadeloimet niskaan ja jättää pintelit suosiolla pois, ennenkun tulee pakkaset, ellei halua koko päivää viettää pesuboksilla :D


 - Saara | Linkki18.11.2011 17:13 | Saara

Tulihan sieltä ringiltä valmennus joulukuullekkin, joka painottuu tälläkertaa kouluratsastuksen puolelle. Vielä on arvonnassa kummassa paikassa se pidetään, Korpilahdella vai täällä Ponihaassa, toisaalta olisi helpompi pitää kotona, sillä aika monia uusiakin hoitajia on tulossa valkkaan ekaa kertaa ja viimeisin valmennusringin valkka oli Korpilahdessa, katsotaan nyt mihin Kati suostuu..

Sain vähän huonoja uutisia, se talvigrafiikka jota olen niin kovasti hehkuttanut kaikista hienoimmaksi ikinä sisälsikin laittomia kuvia (siis sellaisia jonka kuvaaja ei anna kuvaansa käytettävän virtuaalitalleilla) joten joudun siis tekemään uuden.. onneksi tässä ei ole vielä mitään kiirettä, sillä luntakaan ei näy ja ilmat on pysynyt plussan puolella. Silti ymmärrän miksi tykkään talvesta enemmän kuin kesästä, on ihanaa kun ei ole niin läkähdyttävän kuuma ja on muutenkin tosi kodikasta :) Talvikurssin aikana, eli maanantaina, tulee joulukuusikin kerhohuoneelle ja tallia koristellaan vanhaan tapaan, tulisipa jo joulu, niin saisin jakaa aktiivisille hoitajille lahjoja, cant wait! (;

PAIKKAANSA PITÄVÄ TOIMINTALISTA:

 • talvikurssi  21-25.11.2011
 • koulukisat Korpilahdella  3.12.2011
 • tallikisat  6.12.2011
 • pikkujoulut hoitajille  12.12.2011
 • hiihtoratsastuskisat  20.12.2011
 • kouluvalmennus  (ajankohtaa ei ole vielä päätetty)

Näihin kaikkiin listaa tulossa ensiviikon alussa, samoin talvigrafiikka kunhan saan sen tehtyä, haluan siitä semmoisen edellisen veroisen, vaikka luvallisia talvikuvia onkin todella vaikea löytää mistään :( Koitan silti tehdä edes jotain :)


( Päivitetty: 18.11.2011 17:22 )

 - Saara | Kommentoi16.11.2011 15:48 | Saara

Tulipas paljon kommentteja tohon viimeisimpään kirjoitukseen, kiitos siitä kaikille :) Ajattelin vielä kysyä, että olen miettinyt tätä tulevaa talvitoimintaa enemmän, ja tosiaan ne tallikisat on tulossa silloin 6.12, joten kummin haluatte, että pukeudutaan joka luokkaan joulu- aiheisesti, vai että jokin luokka esimerkiksi helppo B ja 80cm olisivat "pukuratsastus" luokat, vai silleen että koko kilpailut ovat normaalit?

Kaikki hoitajat ovat nyt kyllä hoidelleet tosi paljon, tai ainekin viekkuun on tullut lupauksia tulevista tarinoista ja kivoja kommentteja Ponihaasta ulkopuolisiltakin! (: Erityisesti nyt ovat jääneet hoitopäiviksen puolelta mieleen Petra, Katri, Amy ja Tepa, hyvin olette ainekin tsempanneet tarinoiden kirjoittamisen suhteen ja niitä on tullut aika paljon, hyvä hyvä :) Kati tässä juuri tiedotti, että valmennusringin puolelta joulukuulle on tulossa kouluvalmennus, listat tulevat näkyviin luultavasti ensiviikolla (?) seuran sivuille, mukaan pääsee myös ringin ulkopuolisetkin, että voisitte Amy ja Katri miettiä haluatteko osallistua, valmennus pidetään joko täällä kotona tai Korpilahdella :)


 - Saara | Kommentit (3)Kommentoi14.11.2011 12:58 | Saara

Mitäs sanoisitte, jos olisi niin että kaikilla hoitajilla olisi se yksi-kaksi kunnon projektia, että niillä kisataan, valmentaudutaan, ostetaan kunnon varusteita tallirahoilla yms ja sitten olisi niitä tuntiponeja, joilla voi varailla tunteja itselleen vaihtelun vuoksi ja saada niitä kursseille ratsuiksi. Pyrkisin siihen että jokaiselle tulisi yksi hyvä hoitaja, joka tosiaan kirjottelisi hyvin, pitkiä ja jotenkin edes kuvailtuja, tarinoita liikutuksista ja hoitamisista yms. Ja sitten nämä epäaktiiviset ja "huonot" hoitajat poistettaisiin.. sama pätee myös poneihin, niitä on nyt paljon enkä kerkeä lukemaan kunnollisia ja pitkiä tarinoita, jos niitä tulee jokaisen ponin lukumäärän verran viikossa, jotkut kirjottavat useamminkin. Mietin myös sitä, että ottaisiko joillekkin poneille (joilla on jo kunnon hoitajat) kun niitä on vähän karsittu, niin semmossia "hoitajia" että ne voivat harjailla, syötellä yms mutta ei liikuttaa?

Tätä pitää vielä miettiä, hoitajat ottakaa kantaa!


 - Saara | Kommentit (6)Kommentoi


©2019 Ponihaka - suntuubi.com